Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radiostation fik hemmelige oplysninger om gravide Kate

To australske radioværter har skabt røre i England. Og ikke mindst i det britiske kongehus.

ARKIVFOTO. Hertugen og hertuginden af Cambridge.
ARKIVFOTO. Hertugen og hertuginden af Cambridge.

To australske radioværter har skabt røre i England. Og ikke mindst i det britiske kongehus.

De har nemlig formået at lave det, som mange nok vil kalde ’årets telefonfis’, skriver bt.dk. I deres daglige radioprogram ringede den ene af værterne op til det hospital i London, hvor prins Williams kone er indlagt. Han udgav sig herefter for at være dronning Elisabeth, og på den baggrund modtog han personlige omlysninger om den gravide hertuginde Kate af Cambridge.

Det skriver flere engelske medier.

Ifølge de britiske medier, har den ene af radioværterne efterlignet dronningen Elisabeths stemme og spurgt ind til Kates morgenkvalme. Tidligere på ugen kom det frem, at Kate er gravid, men at hun i øjeblikket er indlagt på Kong Edward VII Hospitalet i det centrale London med hyperemesis gravidarum, der er en sjælden tilstand, som forekommer i én ud af 50 graviditeter og giver voldsom kvalme. Og de to værter ville afprøve, om det var muligt at lave telefonfis med det engelske hospital.

Den sygeplejerske, det tog telefonen, fortalte radioværten, at hertuginden var ved at blive ’frisket op’. Ligesom hun sagde, at ’hun sover i øjeblikket, og hun har haft en begivenhedsløs nat. Hun har fået væske, og hun er i øjeblikket stabil’.

Hverken receptionisten, der sendte opkaldet videre til den rette afdeling, eller den sygeplejerske, der har været med til at behandle hertuginden, havde mistanke om, at det var telefonfis. Heller ikke selv om, som The Telegraph skriver, at der var tale om en udpræget amatøragtig parodi af dronningens stemme. Eller selv om den anden radiovært gøede som en hund i baggrunden.

Sygeplejersken gav detaljerede oplysninger om Kates tilstand, og hun fortalte endda "dronningen", hvornår på dagen, det ville være bedst at besøge hende.

Først senere på dagen fandt hospitalet ud af, at de havde været udsat for telefonfis, og det ikke var dronning Elisabeth, der havde kontaktet hospitalet. Men der i stedet var tale om Mel Greig og Michael Christian, to radioværter fra den australske station 2DayFM.

En talsmand for hospitalet har udtalt, at de tager sagen meget alvorligt, og vil i fremtiden være mere opmærksomme på indgående opkald.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.