Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Radiochef afviser skyld i selvmord

Chefen for den australske radiostation 2DayFM beklager sygeplejerskes selvmord, men afviser, at hans værter har gjort noget ulovligt ved at lave telefonfis.

AUSTRALIEN: Chefen for det australske radioselskab, der er blevet centrum i en spektakulær sag om en britisk sygeplejerskes selvmord, vil ikke fyre de radioværter, der udgav sig for at være den engelske dronning over for sygeplejersken.

- De her mennesker er ikke maskiner, de er mennesker. Det er ufatteligt tragisk, det der er sket, og vi er meget kede af det og berørte, sagde administrerende direktør Rhys Holleran for Southern Cross Austereo på et pressemøde i Melbourne, skriver bt.dk

De to værter på radiostationen 2dayFM, Michael Christian og Mel Greig, ringede onsdag morgen til King Edward VII Hospital i London og lavede telefonfis med den sygeplejerske, der behandlede prins Williams hustru, den gravide hertuginde Catherine, for morgenkvalme.

To dage efter, at sygeplejersken Jacintha Saldanha modtog opkaldet og stillede det videre til sin kollega, tog hun efter al sandsynlighed sit eget liv.

Siden er de to værter blevet lagt for had på de sociale medier af lyttere, der blandt andet skriver, at de har blod på deres hænder. Værterne har nu taget en pause fra æteren og får psykologhjælp, men radiostationen nægter at fyre dem, fordi de efter chefens mening også er ofre i den tragiske sag. Han afviser, at de har gjort noget ulovligt.

- Telefonfis i radioprogrammer er stået på i årtier og er ikke bare noget, vi gør på en enkelt radiostation, et netværk eller et land. Ingen kunne have forudset, hvad der endte med at blive en ufattelig tragisk sag, siger Rhys Holleran.

Mens radiochefen vasker hænder, er der nu gået storpolitik i sagen. Den australske premierminister Julia Gillard har officielt kondoleret over for de efterladte til den 46-årige sygeplejerske og kaldt sagen en forfærdelig tragedie.

46-årige Jacintha Saldanha, der oprindeligt kommer fra Indien, efterlader sig en søn på 16 og en datter på 14 år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.