Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Qatar nægter at adlyde storebror og afviser terrorstøtte

En række nabolande har afbrudt de diplomatiske forbindelser med Qatar, men det lille land giver sig ikke.

- Vi er ikke klar til at overgive os. Vi vil aldrig blive klar til at afstå vor udenrigspolitiske uafhængighed, siger Qatars udenrigsminister, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani. Scanpix/Karim Jaafar
- Vi er ikke klar til at overgive os. Vi vil aldrig blive klar til at afstå vor udenrigspolitiske uafhængighed, siger Qatars udenrigsminister, Mohammed bin Abdulrahman al-Thani. Scanpix/Karim Jaafar

Der er ingen umiddelbar ende på en diplomatisk krise mellem Qatar og flere nabolande i sigte.

Qatar vil i hvert fald ikke række hånden frem til Saudi-Arabien, som er regionens stormagt og USA's nære allierede.

»Vi er ikke klar til at overgive os. Vi vil aldrig blive klar til at afstå vor udenrigspolitiske uafhængighed,« siger udenrigsminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

Bahrain, Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og flere andre lande har lukket de diplomatiske kanaler til Qatar.

Landene beskylder Qatar for at støtte militante islamister og - måske endnu værre i regionen - Saudi-Arabiens ærkefjende Iran.

»Vi er blevet isoleret, fordi vi har succes. Vi er en platform for fred - ikke for terrorisme. Denne strid truer stabiliteten i hele regionen,« siger Mohammed bin Abdulrahman al-Thani.

Ministeren afviser alle beskyldninger fra naboerne. Han ved ikke, hvordan normale forhold kan genoprettes. Men løsningen »kan aldrig blive militær«.

Qatar vil, siger al-Thani, overholde forpligtelser i en gasaftale med De Forenede Arabiske Emirater.

Iran har ifølge ministeren tilbudt at sikre fødevareleverancer til Qatar, hvis det bliver nødvendigt. Iranerne vil stille havne til rådighed, men disse tilbud har Qatar ikke taget imod.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.