Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Qatar Airways flyver rejsende fra Trumps sorte liste til USA

Alle med gyldige rejsedokumenter vil blive budt velkommen i fly fra Qatar Airways til USA, siger talskvinde.

Qatar Airways vil flyve sortlistede passagerer til USA, efter dommerkendelse.
Qatar Airways vil flyve sortlistede passagerer til USA, efter dommerkendelse.

Flyselskabet Qatar Airways vil medtage passagerer, som i sidste uge blev udelukket fra at komme ind i USA ved indrejseforbud udstedt af præsident Donald Trump.

Det sker, efter en føderal dommer i Seattle i delstaten Washington fredag beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for Trumps indrejseforbud.

Forbuddet omfatter personer fra syv lande med hovedsageligt muslimsk befolkning - Iran, Irak, Somalia, Sudan, Syrien, Yemen eller Libyen.

En talskvinde for Qatar Airways siger, at de amerikanske told- og grænsemyndigheder har tilrådet, at Qatar Airways igen tager rejsende fra de syv lande om bord.

Talskvinden slår fast, at alle passagerer med gyldige rejsedokumenter vil blive budt velkommen i fly fra Qatar Airways til USA.

Flyselskaber verden over har siden Trump indførte forbuddet ellers måtte afvise personer fra de lande, som står på præsidentens sorte liste.

Også selv om billetten til USA var bestilt og betalt, og indrejsepapirerne var godkendt.

I en telefonkonference, der fandt sted klokken 21 lokal tid i Washington D.C., fik flyselskaberne besked på at arbejde efter samme retningslinjer, som før Donald Trump udstedte indrejseforbuddet.

Dommerens kendelse i Seattle er midlertidig og landsdækkende.

Både amerikanske og udenlandske politikere har kritiseret Trumps indrejseforbud. Dekretet er også blevet modtaget med hovedrysten af flere af USA's mest succesfulde virksomheder.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.