Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Q&A: Panos Karkatsoulis

Panos Karkatsoulis er nummer to på listen hos det nystiftede græske parti Potame. Ifølge meningsmålinger kan partiet blive det tredjestørste ved valget 25. januar og få afgørende indflydelse på regeringsdannelsen.

Synes du, at Grækenland har fået en fair behandling af EU?

»Nej – og på en måde ja. De første to år stod det slet ikke klart, hvilken krise der var tale om. I mellemtiden måtte der ske noget, men mange af initiativerne kan man karakterisere som fejltagelser. Ud fra det synspunkt kan man ret kritisk sige, at det hele har fejlet. Men jeg synes, at det er populistisk at være kritisk uden endelige beviser, og sammen med fejltagelserne er der sket gode ting og nogle betydningsfulde fremskridt.«

Er de store nedskæringer og fremtidige nedskæringer den rigtige vej ud af krisen?

»Hvis der ikke finder reformer sted, så synes nedskæringer at være den eneste vej at gå. Alt i alt er de gennemgribende og dybtgående reformer fortsatet værktøj, som den græske stat behøver for at komme ud af krisen – og det skyldes både Grækenland og EU. Hvis vi vinder noget, men prisen bliver alt for høj, hvad er så grunden til at gøre det?«

Mange europæiske lande skærer i deres velfærdssystemer. Hvorfor skulle de acceptere, at grækerne får bedre betingelser for afbetaling af deres gæld?

»Jeg tror ikke, at nogen partier for alvor mener, at gælden bare kan blive reduceret. Vi kan ikke bare sige, at vi ikke vil betale og at vi ikke har pengene. Det er noget vrøvl. Vi må seriøst diskutere det faktum, at gælden er for tung en byrde for grækerne og se det i forhold til reformer og virkelige forandringer. Efter min mening er Grækenland ikke i en dårlig situation, men den kunne være meget bedre.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.