Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin praler af nye atomvåben: De kan ikke stoppes af raketskjold

Rusland har testet en række nye atomvåben, som ikke vil kunne stoppes af fjendtlige raketskjolde, siger Ruslands præsident.

Præsident Vladimir Putin siger, at Rusland har testet en række nye atomvåben, som ikke vil kunne stoppes af fjendtlige raketskjolde.

Som reaktion på USAs raketskjold har russerne lanceret nye rakettyper - blandt andet store interkontinentale raketter og nye typer af torpedoer. Ingen af disse våben vil kunne stoppes af eksisterende raketskjolde, siger Putin.

Et af de nye interkontinentale ballistiske missiler, som kaldes Sarmat, skal være bedre end dets forgængere både med hensyn til rækkevidde og antallet af sprænghoveder.

Den russiske præsident, der havde viet omkring halvdelen af sin tale til at tale om våben og sikkerhedspolitik, understreger, at Rusland ikke har til hensigt at angribe noget land.

»Ruslands egen nukleare doktrin indebærer, at atomvåben kun anvendes som forsvar mod atomangreb,« fastslår han, og gør det klart, at Rusland vil opfatte et atomangreb på dets allierede som et atomangreb på Rusland.

Den russiske finansminister, Anton Siluanov, siger, at Rusland ikke har nogen intentioner om at øge dets forsvarsbudget.

Rusland vil forbedre og modernisere sin militære infrastruktur i Arktis for at beskytte sine interesser, siger Putin videre.

Putin siger, at russerne er ved at udvikle små atomsprænghoveder, som kan medføres af krydsermissiler. Han siger, at russerne også har udviklet en undervandsdrone med ubegrænset rækkevidde. Den vil kunne ramme både hangarskibe og flådebaser.

Putin lover også den russiske befolkning bedre levestandard, mere udvikling og mere fornyelse i talen, der tillægges særlig stor betydning i år, fordi den holdes kort tid før det russiske præsidentvalg den 18. marts.

Putin betoner, at det er afgørende, at Rusland får skabt bedre forhold for befolkningen, så der sikres en stabil befolkningstilvækst i de kommende ti år.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.