Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin om russisk indblanding i USA-valg: »Hvad så? Jeg er ligeglad. Jeg kunne ikke være mere ligeglad«

Vladimir Putin siger, at eventuel russisk indblanding i USAs præsidentvalg ikke har noget med ham at gøre.

Vladimir Putin kunne ikke være mere ligeglad med, at russere bliver anklaget for at blande sig i det amerikanske præsidentvalg. Scanpix/Alexander Zemlianichenko/arkiv
Vladimir Putin kunne ikke være mere ligeglad med, at russere bliver anklaget for at blande sig i det amerikanske præsidentvalg. Scanpix/Alexander Zemlianichenko/arkiv

Ruslands præsident, Vladimir Putin, lader sig ikke ryste af, at der bliver gravet i en eventuel russisk indblanding i USAs præsidentvalg i 2016.

Putin mener således ikke, at sagen har noget som helst med ham eller de russiske myndigheder at gøre. Det siger han i et interview med NBC.

»Hvorfor er det, I mener, at russiske myndigheder - inklusive mig - gav tilladelse til at gøre det her?,« lyder det fra Vladimir Putin.

Den amerikanske særlige anklager Robert Mueller har i øjeblikket gang i en stor efterforskning af mulig russisk indblanding i valget i 2016.

I sidste måned anklagede han blandt andet 13 russere og tre firmaer for at have forsøgt at påvirke valget i Donald Trumps favør.

Russerne skal have stjålet amerikanske identiteter og have udgivet sig som politiske aktivister.

»Hvad så, hvis de er russere?«

»Der er 146 millioner russere. Hvad så? Jeg er ligeglad. Jeg kunne ikke være mere ligeglad. De repræsenterer ikke den russiske stat,« siger Putin.

Han åbner endda for muligheden for, at de anklagede russere muligvis var hyret af amerikanere til at påvirke valget.

Den 65-årige præsident kommer også ind på andre emner i det sjældne interview den amerikanske tv-kanal.

Blandt andet afviser han, at den syriske regering skulle have udført kemiske angreb i det krigshærgede land.

»For det første så har den syriske regering ødelagt alle sine kemiske våben for lang tid siden,« lyder det fra Putin.

Rusland støtter den syriske præsident Bashar al-Assads styre.

Undersøgelser foretaget af Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (Opwc) har ellers tidligere bekræftet, at styret stod bag kemiske angreb.

Det skete, da laboratorier, som arbejder for Opwc, sammenholdt indsamlede prøver fra FN's mission ved angreb i Ghouta med kemikalier, som var udleveret til destruktion i Damaskus.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.