Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin og Assad gør klar til tiden efter krigen

Bashar al-Assad var mandag på besøg i Sotji. Her roste de to hinanden for kampen mod terror i Syrien.

Bashar al-Assad var mandag på besøg i Sotji. Her roste de to hinanden for kampen mod terror i Syrien.
Bashar al-Assad var mandag på besøg i Sotji. Her roste de to hinanden for kampen mod terror i Syrien.

Den væbnede konflikt i Syrien har raset siden 2011, men nu begynder slutningen også at nærme sig.

Det ser ud til at være holdningen hos Syriens præsident, Bashar al-Assad, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, der har drøftet situationen i det krigshærgede land i Sotji i Rusland.

Kreml oplyser tirsdag morgen, at Assad mandag besøgte Putin i Sotji, og her talte de om behovet for at bevæge sig fra militære operationer til arbejdet for at finde en politisk løsning.

Under deres møde roste de to statsledere hinanden for et godt samarbejde i kampen mod terrorisme i Syrien. Blandt andet får Assads regeringsstyrker assistance fra Putins luftvåben i kampen mod den militante bevægelse Islamisk Stat.

»Der er stadig lang vej endnu, før vi har en total sejr over terroristerne. Men når det gælder vores fælles arbejde med at bekæmpe terrorisme i Syrien, så er vores militær operation snart afsluttet,« sagde Putin i kommentarer, der blev bragt af russisk tv.

»Nu er den vigtigste ting selvfølgelig at bevæge sig til de politiske spørgsmål, og jeg noterer med tilfredshed, at I er klar til at arbejde med alle, som ønsker fred og en løsning i Syrien,« sagde han til Assad.

»Jeg vil meget gerne drøfte hovedprincipperne i at organisere den politiske proces med dig, herunder afholdelse af en folkekongres, som du støtter.«

Bashar al-Assad takkede for Ruslands politiske og militære støtte.

Den syriske præsident tilføjede, at han er klar til at fremme den politiske proces, efter at Syrien har besejret terroristerne i landet.

Det var første gang siden 20. oktober 2015, at de to mødtes. Det var i Ruslands hovedstad, Moskva, et par uger efter, at Rusland indledte sine militære operationer i Syrien.

Russernes indblanding har medvirket til, at Assad-styrkerne, der var meget trængt, inden Putin kom på banen, nu er blevet markant styrket.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.