Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin: Jeg tænker altid over en efterfølger

Ruslands præsident tænker på at udvikle en generation af yngre ledere, som vil være i stand til at overtage.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at han altid tænker over, hvem der skal efterfølge ham, når hans regeringstid er forbi. Sergei Karpukhin/Reuters
Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at han altid tænker over, hvem der skal efterfølge ham, når hans regeringstid er forbi. Sergei Karpukhin/Reuters

Moskva. Den russiske præsident, Vladimir Putin, siger, at han altid tænker over, hvem der skal efterfølge ham, når hans regeringstid er forbi.

I et årligt telefonprogram, hvor russere kan ringe ind med spørgsmål til præsidenten på live-tv, siger Putin, at spørgsmålet altid optager ham, men han tilføjer:

»Men det vil være op til den russiske befolkning at vælge den næste præsident.«

I den meget sete udsendelse siger, Putin også, at han tænker på at udvikle »en ny generation af yngre ledere, som vil være i stand til at overtage ledelsen af Rusland«.

Putin fastslog i sidste måned, at han agter at efterleve Ruslands forfatning og træde tilbage fra præsidentposten, når hans nuværende periode udløber i 2024.

Til den tid vil han have været præsident i to perioder i træk, og forfatningen siger, at man så ikke kan fortsætte i en tredje periode umiddelbart efter.

Putins fremsatte udtalelsen ved konferencen Økonomisk Forum i Sankt Petersborg sidst i maj.

I 2008 gik Putin også af som præsident efter at have siddet i to perioder i træk. Han blev i stedet premierminister, og i 2012 vendte han tilbage som præsidentkandidat og vandt valget.

Når hans anden periode udløber i 2024, vil han være den længst siddende leder i Moskva siden Josef Stalin, som efter knap 31 år som sovjetleder døde i 1953.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.