Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin: Frankrig og Rusland må overvinde mistillid

- Det er vigtigt at overvinde mistillid og samarbejde om at skabe sikkerhed, siger Ruslands leder.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har lykønsket Emmanuel Macron med valgsejren. Det er vigtigt for Frankrig og Rusland at overvinde gensidig mistillid og samarbejde om at skabe international sikkerhed, hedder det i lykønskningen ifølge Kreml. Reuters/Pool
Ruslands præsident, Vladimir Putin, har lykønsket Emmanuel Macron med valgsejren. Det er vigtigt for Frankrig og Rusland at overvinde gensidig mistillid og samarbejde om at skabe international sikkerhed, hedder det i lykønskningen ifølge Kreml. Reuters/Pool

Moskva. Ruslands præsident, Vladimir Putin, har lykønsket Emmanuel Macron med sejren ved det franske præsidentvalg.

- Det er vigtigt for Frankrig og Rusland at overvinde gensidig mistillid og samarbejde om at skabe international sikkerhed, hedder det i lykønskningen, ifølge Kreml.

- Vi er parate til opbyggeligt samarbejde - bilateralt og globalt, hedder det videre i det russiske telegram.

Putin skriver videre, at Macron står over for en vanskelig opgave.

- Frankrigs befolkning har vist dig tillid ved at overlade sig ledelsen af landet i en vanskelig periode for Europa og for hele verdenssamfundet.

- Væksten i antallet af trusler om terrorisme og militant ekstremisme er ledsaget af en optrapning i antallet af lokale konflikter og af en destabilisering af hele regioner, skriver den russiske leder.

- Under sådanne forhold er det særligt vigtigt at overvinde gensidig mistillid og forene bestræbelserne på at sikre stabilitet og sikkerhed.

I februar oplyste generalsekretæren i Macrons parti ifølge AFP, at man i stigende grad blev udsat for angreb og bagvaskelse i russiske medier.

- Russiske hjemmesider forsøger at hjælpe mere prorussiske politikere i Frankrigs valgkamp, sagde Richard Ferrand. Han er generalsekretær i Macrons bevægelse, En Marche!

Omvendt havde Macrons modstander ved valget, Marine Le Pen, helt åbent erkendt, at hun beundrer Vladimir Putin. Hun mødte Ruslands præsident under den franske valgkamp.

Le Pen har opfordret til tættere franske relationer med Rusland. Hun har også accepteret Moskvas annektering af Krimhalvøen fra Ukraine i 2014.

Macron er mere optaget af at forstærke forholdet mellem Frankrig og Tyskland og således styrke EU.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.