Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin er træt af bombetrusler og hæver straffen til ti år

De mest alvorlige telefontrusler vil give straffe på op til ti års fængsel. Der er mange trusler i Rusland.

Putin har underskrevet en lovændring, så den maksimale straf for telefontrusler bliver ti år. Flere millioner mennesker er blevet evakueret siden september. Reuters/Sputnik
Putin har underskrevet en lovændring, så den maksimale straf for telefontrusler bliver ti år. Flere millioner mennesker er blevet evakueret siden september. Reuters/Sputnik

Moskva. Telefontrusler plager russerne i en grad, så flere millioner mennesker har været evakueret siden september.

Nytårsaften underskrev præsident Putin en lovændring, så den maksimale straf fordobles.

Det kan fremover i det mest grelle tilfælde koste ti år bag tremmer, hvis man via telefon truer mennesker i henhold til den russiske straffelovs paragraf 207.

For at denne maksimumsstraf skal tages i anvendelse, er der tale om telefontrusler, der fører til død eller andre alvorlige konsekvenser.

En "bevidst falsk trussel om en bombe, brandstiftelse eller anden aktivitet, der kan udgøre en trussel mod menneskers liv eller medføre betydelig skade af ejendom, straffes med fængsel fra tre til fem år", hedder det i paragraf 207.

Med betydelig skade forstås en skade, der koster over en million rubler. Det svarer til lidt over 100.000 danske kroner.

Den russiske præsident har via sin talsmand tidligere sagt, at myndighederne vil "tage alle skridt" for at sætte en stopper for disse trusler.

Russiske medier har blandt andet rapporteret om adskillige trusler mod Putins bilkortege i november i Sankt Petersborg.

Nytårsaften blev fire indkøbscentre i Moskva evakueret på grund af bombetrusler.

Fra september til december er der registreret bombetrusler i 190 russiske byer.

I flere end 3500 tilfælde har russiske myndigheder uskadeliggjort genstande. Flere end 2,5 millioner mennesker er blevet evakueret i perioden.

/ritzau/Tass

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.