Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin drøfter atomaftale og Syrien under besøg i Iran

Rusland og Iran arbejder tæt sammen i blandt andet Syrien og forbereder »en syrisk folkekongres«.

Arkivfoto: Ruslands præsident, Vladimir Putin, ankom onsdag til Iran, hvor han skal drøfte den multinationale atomaftale med Iran samt krisen i Syrien.
Arkivfoto: Ruslands præsident, Vladimir Putin, ankom onsdag til Iran, hvor han skal drøfte den multinationale atomaftale med Iran samt krisen i Syrien.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, ankom onsdag til Iran, hvor han skal drøfte den multinationale atomaftale med Iran samt krisen i Syrien.

USA's præsident, Donald Trump, har sagt, at iranerne ikke lever op til atomaftalens ånd.

Atomaftalen, der skal forhindre, at Iran udvikler atomvåben, blev indgået i 2015. Ud over USA og Iran er fem andre lande samt EU med i aftalen.

Putin skal under sit ophold også deltage i et topmøde med sine modparter fra Iran og Aserbajdsjan, præsident Hassan Rouhani og præsident Ilham Alijev.

Men den russiske leder skal også holde separate møder med Rouhani og den øverste iranske leder, ayatollah Ali Khamenei.

Rusland og Iran arbejder tæt sammen i blandt andet Syrien, og de to lande har lovet at stå for en stor syrisk folkekongres, der skal bringe oppositionen og regimet omkring præsident Bashar al-Assad til forhandlingsbordet.

Syriens opposition meddelte dog onsdag, at den ikke vil engagere sig i nogen dialog med Syriens regering uden for Genève eller uden FN's deltagelse.

»Ruslands indkaldelse til en folkekongres for syrere i Sotji ved Sortehavet er et forsøg på en omgåelse af fredsprocessen i Genève og det internationale ønske om et politisk overgangsstyre i Syrien,« siger en talsmand for Syriens Nationale Koalition, SNC.

Rusland arbejder på at få så mange grupper repræsenteret som muligt ved »den syriske folkekongres«, som ifølge det russiske nyhedsbureau RIA er præsident Putins idé.

Rusland og Iran, som støtter Assads regime, arbejder sammen med Tyrkiet om en syrisk fredsproces, til trods for at tyrkerne støtter de syriske oprørere.

Rouhani var i USA i forbindelse med FN's Generalforsamling i september.

EU-landenes udenrigsministre har i en fælles erklæring for to uger siden opfordret USA til at fastholde og støtte atomaftalen med Iran.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.