Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Putin advarer mod at bruge VM-stadions til loppemarkeder

Præsident Vladimir Putin svarer på spørgsmål om alt fra økonomi, spioner og fodbold fra russerne.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, ses her i tv-studiet, hvor borgere kan ringe ind til ham med spørgsmål om alt. Sputnik/Reuters
Ruslands præsident, Vladimir Putin, ses her i tv-studiet, hvor borgere kan ringe ind til ham med spørgsmål om alt. Sputnik/Reuters

Blandt emnerne, der optager de russiske borgere, er de nybyggede store stadioner, der fra d. 14 juni skal huse VM fodboldfans fra hele verden.

For hvad skal der egentlig ske med de dyre bygninger, når den sidste bold er spillet, og det store VM-cirkus rejser hjem?

Det svarer Ruslands præsident, Vladimir Putin, blandt andet på i en årlig seance, hvor russere kan ringe ind med spørgsmål til præsidenten på live-tv.

»Hvad angår infrastrukturen - disse 11 stadioner. Selvfølgelig har vi brugt en masse penge på dette, og jeg er enig i, at det er essentielt, at alt dette infrastruktur må arbejde mod at udvikle sporten i stor skala, herunder børnesporten,« siger præsidenten.

Der er tydeligvis også vigtigt for Putin, at de nye bygninger holder stand og bruges med omtanke. Således advarer Putin om, at de nye bygninger ikke må blive invaderet af sælgere.

»Jeg vil gerne adressere mine kolleger i regionerne og bede dem om med det samme ikke under nogen omstændigheder at tillade, at loppemarkeder og andre lignende ting dukker op på disse stadioner, som det skete i andre sportsrelaterede bygninger i Moskva i midten af 1990'erne,« siger han.

Telefonseancen med Putin er et årligt tilløbsstykke. Ofte kommer der op til én million spørgsmål ind til præsidenten, men kun omkring 50 heldige slipper igennem.

Foruden det snart forestående VM svarer Putin på spørgsmål om økonomien, som han forsikrer vil byde på langsigtet vækst, selv om han indrømmer, at den nuværende økonomiske vækst ikke er noget, som »alle føler personligt«.

Også spørgsmål om rumprogrammet, russiske spioner, Ruslands militære aktioner og forholdet til andre verdensmagter stilles igennem til Vladimir Putin.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.