Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prorussisk journalist dræbt af maskerede mænd

En fremtræden ukrainsk journalist kendt for sine prorussiske holdninger er torsdag blevet skudt og dræbt af maskerede mænd i Kiev. Drabet sættes i forbindelse med likvideringen af den tidligere oppositionspolitiker Oleg Kalashnikov.

UKRAINE: Den ukrainske journalist Oles Buzina er torsdag blevet skudt og dræbt af maskerede mænd i Ukraines hovedstad, Kiev.

Det oplyser det ukrainske indenrigsministerium ifølge Reuters.

»I dag klokken 13.20 skød to uidentificerede mænd iført masker journalist Oles Buzina,« skriver ministeriet i en erklæring.

Skyderiet fandt angiveligt sted uden for Buzinas hjem, skriver Reuters.

45-årige Oles Buzina var især kendt for sine prorussiske kronikker i den russisksprogede, ukrainske tabloidavis Segodnya.

Drabet sker dagen efter, at den tidligere ukrainske politiker Oleg Kalashnikov, som tilhørte den afsatte præsident Viktor Janukovitjs regering, blev skudt og dræbt i et lignende angreb foran sit hjem.

Ifølge det ukrainske indenrigsministerium har den 52-årige Oleg Kalashnikov sandsynligvis været tilknyttet anti-Maidan-bevægelsen, der støtter Putins styre i Rusland.

Da også Oles Buzina spillede en rolle i anti-Maidan-bevægelsen, mener de ukrainske myndigheder, at de to drab er forbundet. Det fortæller en af præsident Petro Poroshenkos rådgivere.

»Det ser ud til, at nedskydningen af personer, som kendte til, hvad der foregår i anti-Maidan-bevægelsen, fortsætter,« skriver rådgiver Anton Gerashchenko på Facebook ifølge Reuters.

Anti-Maidan-bevægelsen var imod de provestlige protester, der i 2014 førte til afsættelsen af Viktor Janukovitj.

I sin årlige TV-tale torsdag, hvor også seerne kan stille spørgsmål, nævnte præsident Vladimir Putin også Oles Buzinas død, som han kalder for »politisk motiveret«.

»Dette er ikke den første politiske likvidering. I Ukraine er der sket en lang række af sådanne mord,« sagde Putin.

Ifølge Reuters har Ukraines præsident, Petro Poroshenko, torsdag beordret »en hurtig og uvildig« undersøgelse af mordene på Oles Buzina og Oleg Kalashnikov.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.