Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prominent Washington-kirke klar til homovielser

En af USAs mest kendte og historiske kirker, The Washington National Cathedral, hvor hellige ritualer i mange år er blevet udført på vegne af hele nationen, har besluttet at vie homoseksuelle.

ARKIVFOTO. The Washington National Cathedral har dannet ramme om flere præsidenters begravelse og om talrige begivenheder med højtstående landsmænd, heriblandt nuværende præsident, Barack Obama. Nu er endnu et helligt ritual blevet føjet til den storslåede bygning; et vielsesritual af homoseksuelle
ARKIVFOTO. The Washington National Cathedral har dannet ramme om flere præsidenters begravelse og om talrige begivenheder med højtstående landsmænd, heriblandt nuværende præsident, Barack Obama. Nu er endnu et helligt ritual blevet føjet til den storslåede bygning; et vielsesritual af homoseksuelle

 Den går enten under navnet Skt. Peter og Skt. Paul Katedralen eller The Washington National Cathedral, men de fleste amerikanere kender slet og ret kirken som »Guds hus«. The Washington National Cathedral har således dannet ramme om flere præsidenters begravelse og om talrige begivenheder med højtstående landsmænd, heriblandt nuværende præsident, Barack Obama. Nu er endnu et helligt ritual blevet føjet til den storslåede bygning; et vielsesritual af homoseksuelle, oplyser CNN.

Ifølge provst Gary Hall har man i delstaten udviklet et velsignelsesritual, der minder om det nuværende vielsesritual for heteroseksuelle par, hvor hver enkelt biskop kan beslutte, om man vil tillade det i den enkelte kirke.

Og biskop for The Washington National Cathedral, Mariann Budde, har ifølge Gary Hall allerede besluttet at lade det nye ritual få plads i den historiske kirke med begrundelsen, at »borgerligt ægteskab mellem to af samme køn i forvejen er lovligt i Washington D.C. samt i nabo-delstaten Maryland«.

Delstaterne Washington, Maine og Maryland lovliggjorde alle ægteskab mellem to personer af samme køn i 2012, mens det allerede var lovligt i Washington D.C. Og det nye tiltag i landets hovedstad er ifølge provst Gary Hall et historisk skridt mod endnu større lighed, når det gælder ægteskab mellem to mennesker, skriver CNN.

Der er endnu ikke meldinger om folkelig modstand mod beslutningen om homovielser i den nationale katedral, men faktum er, at langt fra alle amerikanere mener, at homoseksuelle skal kunne blive kirkeligt viet.

Til marts vil Højesteret således tage stilling til to klagesager i forbindelse med ægteskab mellem mennesker af samme køn fra gruppen »California’s Proposition 8« samt den landsdækkende organisation »Defense of Marriage Act«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.