Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Professor: Klimahåbet lever trods USA's exit fra aftale

Så længe resten af verden vil arbejde for grøn omstilling, har USA's farvel til klimaaftale ingen betydning.

Selv om USA's præsident, Donald Trump, ifølge en række medier melder amerikanerne ud af klimaaftalen fra Paris, er der stadig håb for klimaet. Det er vurderingen fra professor Jens Hesselbjerg Christensen (tv.) på Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet.
Selv om USA's præsident, Donald Trump, ifølge en række medier melder amerikanerne ud af klimaaftalen fra Paris, er der stadig håb for klimaet. Det er vurderingen fra professor Jens Hesselbjerg Christensen (tv.) på Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet.

Selv om USA's præsident, Donald Trump, ifølge en række medier melder amerikanerne ud af klimaaftalen fra Paris, er der stadig håb for klimaet.

Det er vurderingen fra professor Jens Hesselbjerg Christensen på Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet.

»Jeg vil ikke slukke noget håb for vores planet på denne konto,« siger han.

»Verdens klima står og falder ikke med, om amerikanerne vil være med eller ej,« lyder det videre fra Jens Hesselbjerg Christensen.

Meldingen om et amerikansk exit fra klimaaftalen er ikke blevet bekræftet fra officiel side.

Selv skriver præsident Trump på Twitter onsdag eftermiddag dansk tid, at han vil offentliggøre sin beslutning om aftalens skæbne i USA i løbet af de kommende dage.

Skulle USA trække sig, er det dog ikke ensbetydende med, at hele landet vil gå i stå med den grønne omstilling.

Jens Hesselbjerg Christensen peger på, at en række delstater i USA - såsom Californien - er i fuld gang med en række tiltag på området og fortsat vil arbejde for et grønnere klima.

Særligt stater med demokrater ved roret vil formentlig ikke ændre noget. Det kommer Trumps beslutning ikke til at rokke ved.

Desuden er der så mange lande på verdensplan med i aftalen, at der fortsat vil blive arbejdet for at nå målet om at forhindre for høje temperaturstigninger.

»Det hele falder ikke til jorden med USA ude. Resten af verden ønsker jo en aftale, og så længe det er tilfældet, så bliver der arbejdet intenst på at gennemføre de justeringer, der skal være med vores udslip af drivhusgasser,« siger Jens Hesselbjerg Christensen.

»Den øvrige verden går videre og ikke i stå,« siger han.

Jens Hesselbjerg Christensen er blandt verdens førende forskere inden for brug af klimamodeller til forudsigelser af fremtidens klima. Han er også en af hovedforfatterne til FN's klimarapport.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.