Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Producent vidste, at ulovlige paneler skulle på Grenfell Tower

Arconic vidste, at brandbare paneler skulle benyttes til højhuset Grenfell Tower, hvilket var i strid med lov.

Ulovlig isolering er årsagen til, at branden i højhuset Grenfell Tower endte med at koste 79 mennesker livet. AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
Ulovlig isolering er årsagen til, at branden i højhuset Grenfell Tower endte med at koste 79 mennesker livet. AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS

London. En fransk producent leverede brandbare paneler til en istandsættelse af højhuset Grenfell Tower, som brændte 14. juni i London. Branden har kostet mindst 79 mennesker livet.

E-mails sendt til og fra en salgschef hos franske Arconic afslører, at producenten var fuldt ud vidende om, at materialerne skulle benyttes til højhusbyggeriet.

Brandbare paneler er ulovlige ifølge britisk byggelov, og det vidste producenten.

Det er nyhedsbureauet Reuters, som har set denne korrespondance.

Arconic siger i en meddelelse, at det ikke er producentens rolle at tage stilling til, om materialer er lovlige i henhold til en konkret byggelov.

I materiale fra den franske procent omtales tre typer af paneler. En type må benyttes i byggeri med en højde op til 10 meter. En anden type må sættes op, når bygningen er maksimalt 30 meter.

Den tredje type, som ikke er brandbar, benyttes til byggeri over 30 meter, skriver Arconic ifølge avisen Daily Mail.

Grenfell Tower er over 60 meter højt.

Branden opstod i et defekt køleskab, har britisk politi fredag bekræftet.

Isoleringsmateriale og pladerne på bygningens facade opfyldte ikke britiske krav til brandsikkerhed, har myndighederne slået fast.

27 andre høje beboelsesejendomme i Storbritannien opfylder heller ikke krav til brandsikkerheden, oplyser den britiske regering lørdag.

Disse højhuse ligger blandt andet i London, Manchester og Plymouth.

Fredag blev knap 4000 personer tvunget til at forlade deres hjem i det nordlige London, da brandvæsnet havde erklæret, at der ikke er styr på brandsikkerheden.

85 mennesker nægtede ifølge avisen The Telegraph at forlade deres lejligheder.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.