Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prinsesse Madeleines bryllupsdato på plads

Så er der sat dato på, hvornår Prinsesse Madeleine og hendes forlovede Christopher O'Neill skal giftes.

Sådan så et af de officielle billeder ud af det nyforlovede par, prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill, da frieriet blev offentliggjort på det svenske kongehus' hjemmeside.
Sådan så et af de officielle billeder ud af det nyforlovede par, prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill, da frieriet blev offentliggjort på det svenske kongehus' hjemmeside.

Det sker den 8. juni til næste år i Slotskirken på det kongelige slot i Stockholm, fremgår det af kungahuset.se. Forlovelsen blev offentliggjort den 25. oktober.

Bryllupsdatoen er ikke verdens største overraskelse. Allerede i oktober meddelte det svenske hof, at det ville blive et sommer-bryllup. Svenske medier har tidligere afsløret, at det efter al sandsynlighed ville blive i juni. Brylluppet vil stå bare to dage før den svenske prinsesses 31 års fødselsdag.

Det lå ellers i kortene, at den attraktive Madeleine skulle giftes med landsmanden Jonas Bergström. Han blev godkendt af den svenske regering i 2009 som hendes kommende mand. Men i 2010 kom det frem, at Bergström havde været utro, og så var den potte ude.

Efterfølgende brød Madeleine sammen, flyttede til New York, hvor hun stadig er tilknyttet sin mor, dronning Silvias World Childhood Foundation. Mødet med den engelsk-amerikanske finansmand Christopher O'Neill har fået prinsessen til at blomstre op igen.

Ikke alle svenskere er lige begejstrede ved nyheden om det forestående ægteskab. O'Niell arbejder i en af de omstridte hedge-fonde, Noster Capital, der er mange ses som hovedansvarlige for finanskrisen. På grund af fondenes spekulation i at ødelægge aktieselskabsnoterede virksomheder. Svenske erhvervsmedier mener ikke, at Christopher O'Neill troværdigt kan repræsentere Sverige.

Aftonbladet har afsløret, at O'Neills firma har købt statsobligationer i udviklingslande og spekuleret i at disse lande skulle komme i økonomiske problemer, så obligationernes værdi ville falde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.