Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Presset præsident i Brasilien undgår ikke skæbneafstemning

Brasiliens præsident bad højesteret suspendere afstemning, der kan føre til rigsretssag. Det blev afvist.

Brasilia: Et sidste forsøg på at undgå en afstemning, der kan ende med at koste Brasiliens præsident, Dilma Rousseffs, politiske liv, er mislykkedes for hovedpersonen selv.

Rousseff anmodede torsdag landets højesteret om at suspendere søndagens afstemning, men det har et flertal af dommerne afvist.

Afstemningen blandt medlemmerne af kongressens underhus kan føre til en rigsretssag mod den pressede præsident, såfremt et flertal i senatet efterfølgende stemmer for at stille Rousseff for en rigsret.

Dilma Rousseffs advokat henvendte sig torsdag til højesteret og argumenterede for, at afstemningen skulle suspenderes, indtil retten kunne udelukke, hvad han kaldte proceduremæssige uregelmæssigheder i processen omkring rigsretssagen.

Rousseff, der i forvejen kæmper med Brasiliens værste økonomiske krise i årtier og en historisk korruptionsskandale, har mistet støtte i sin regeringskoalition. Der er derfor en voksende sandsynlighed for, at hun vil tabe en afstemning i underhuset.

Hvis to tredjedele af medlemmerne stemmer for en rigsretssag, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet. De seneste målinger viser ifølge nyhedsbureauet AFP, at fortalerne for en rigsretssag kan samle de nødvendige stemmer.

Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet efterfølgende stemmer for. Hun skal vinke endegyldigt farvel til præsidentposten, hvis to tredjedele af medlemmerne i senatet stemmer for at afsætte hende.

Hun mistænkes for at have overtrådt budgetlove for at sikre sig et genvalg i 2014. Den 68-årige Dilma Rousseff mener dog ikke, at hun har gjort noget forkert.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.