Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præsident Rousseff forsøger i 11. time at undgå rigsretssag

Brasiliens præsident har bedt højesteret om at suspendere søndagens afstemning, der kan blive hendes fald.

Brasilia: Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, har torsdag henvendt sig til landets højesteret i et sidste forsøg på at afværge en afstemning i parlamentet, som kan ende med, at hun skal træde tilbage.

Rousseffs advokat, Jose Eduardo Cardozo, har bedt Brasiliens øverste domstol om at suspendere søndagens afstemning i underhuset, hvor det er planen, at medlemmerne skal stemme om, hvorvidt Rousseff skal stilles for en rigsret eller ej.

Advokaten mener, at afstemningen skal suspenderes, indtil retten kan udelukke, hvad han kalder proceduremæssige uregelmæssigheder i processen omkring rigsretssagen.

Torsdag aften melder højesteret, at et flertal af dens dommere har besluttet, at underhuset kan gå videre med planerne om at stemme om en potentiel rigsretssag mod Dilma Rousseff.

Afgørelsen drejer sig om en henvendelse fra Kommunistpartiet i Brasilien, en af Rousseffs allierede, som også har henvendt sig for at stoppe afstemningen.

Højesteret mangler dog fortsat at tage stilling til henvendelsen fra Rousseffs regering, skriver Reuters.

Rousseff, der i forvejen kæmper med Brasiliens værste økonomiske krise i årtier og en historisk korruptionsskandale, har mistet støtte i sin regeringskoalition. Der er derfor en voksende sandsynlighed for, at hun vil tabe en afstemning i underhuset.

Hvis to tredjedele af medlemmerne stemmer for en rigsretssag, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet.

Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet stemmer for.

Hun mistænkes for at have overtrådt budgetlove for at sikre sig et genvalg i 2014. Den 68-årige Dilma Rousseff mener dog ikke, at hun har gjort noget forkert.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.