Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præsident hylder roligste valg i nyere colombiansk historie

For første gang i mange år har colombianerne stemt ved et fredeligt parlamentsvalg, siger præsident Santos.

- Vi kan med stolthed sige, at dette valg er det mest fredelige i landets nyere historie, siger Colombias præsident, Juan Manuel Santos, efter at han havde sat sit kryds. Reuters/Stringer
- Vi kan med stolthed sige, at dette valg er det mest fredelige i landets nyere historie, siger Colombias præsident, Juan Manuel Santos, efter at han havde sat sit kryds. Reuters/Stringer

Bogotá. Colombias præsident kalder søndagens parlamentsvalg det roligste i nyere colombiansk historie.

Samtidig er fremmødet meget svingende ved valgstederne i det sydamerikanske land.

I den nordlige del af den colombianske hovedstad, Bogotá, var der ingen køer, mens der ifølge tv-billeder var mange mennesker i kø til at stemme i byen Medellin.

Årsagen til det rolige valg er, at oprørsgruppen Farc har indgået en fredsaftale med regeringen. Den tidligere guerillabevægelse opstiller som parti ved søndagens valg.

- Vi kan med stolthed sige, at dette valg er det mest fredelige i landets nyere historie, siger præsident Juan Manuel Santos, efter at han selv har sat sit kryds.

Den mindre oprørsgruppe ELN har oplyst, at den vil lægge våbnene, i forbindelse med at landet vælger en ny nationalforsamling.

Omkring 36 millioner mennesker er stemmeberettigede. De skal vælge 166 medlemmer af Repræsentanternes Hus og 102 senatorer. Kandidaterne kommer fra flere end ti forskellige partier.

Normalt stemmer omkring halvdelen af vælgerne ved parlamentsvalg.

- Jeg har aldrig stemt, for politikerne er alle af samme støbning, og de holder ikke deres løfter, siger sikkerhedsvagten Eduardo.

Præsident Santos har appelleret til, at folk gør brug af deres stemmeret.

- Jeg mener, at det er vigtigt at stemme på antikorruptionslister, så man kan udrydde den massive korruption i dette land, siger José, som er bygningsarbejder.

Valget er også en test af den nationale opbakning til den fredsaftale, der blev indgået i november 2016 mellem regeringen og Farc.

I forbindelse med fredsaftalen har 7000 Farc-folk afleveret deres våben.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.