Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Præsident Hollande fordømmer »fanatiske gidseltagere«

Den franske præsident Francois Hollande kalder fredagens gidseltagning, der endte med fire dræbte gidsler, for en »forfærdelig antisemitisk begivenhed«.

Frankrigs præsident Francois Hollande holdt fredag aften en TV-transmitteret tale til nationen i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig.
Frankrigs præsident Francois Hollande holdt fredag aften en TV-transmitteret tale til nationen i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig.

FRANKRIG: Frankrigs præsident Francois Hollande holdt fredag aften en TV-transmitteret tale til nationen i kølvandet på de seneste dages blodige begivenheder i Frankrig.

Her bekræftede han, at fire personer mistede livet ved fredagens gidseltagning i et jødisk supermarked. Han fordømte gidseltagningen i supermarkedet som en »forfærdelig, antisemitisk hændelse«.

Francois Hollande sagde i sin TV-tale, at Frankrig står over for yderligere trusler, og at landet ikke vil give efter for frygten.

Han omtalte de dræbte gidseltagerne som »fanatikere«, som ikke repræsenterer den muslimske tro.

Præsidenten opfordrede samtidig til, at Frankrig »ikke bliver delt« som følge af de blodige begivenheder, der blev indledt med angrebet mod magasinet Charlie Hebdo onsdag. Angrebet kostede 12 mennesker livet, og efterfølgende forskansede de to ansvarlige brødre sig fredag i en virksomhed nordøst for Paris.

Samtidig blev en gidselaktion indledt i Paris, hvor to gidseltagere tog en gruppe handlende som gidsler. I begge tilfælde greb politiet ind og befriede gidslerne og dræbte tre gidseltagere.

Præsident Hollande benyttede samtidig lejligheden til at takke »modet og effektiviteten« hos de tusindvis af politibetjente, der har arbejdet i døgndrift siden onsdag for at jagte terroristerne.

Den franske præsident deltager søndag i en anti-terror march i Paris. Her får han selskab fra blandt andre den amerikanske justitsminister Eric Holder, den britiske premierminister David Cameron, den italienske premierminister Matteo Renzi, den spanske premierminister Mariano Rajoy samt den danske justitsminister Mette Frederiksen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.