Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prædikant: Dommedag var usynlig, og jorden går stadig under

Manden bag dommedagsteorien er kommet frem fra sit skjul efter at have tænkt over tingene. Dommedag var angiveligt usynlig.

Den forsvundne dommedagsprædikant Harold Camping er dukket frem fra sit skjul igen med et noget nedtrykkende budskab.
Den forsvundne dommedagsprædikant Harold Camping er dukket frem fra sit skjul igen med et noget nedtrykkende budskab.

Indtil i går var han som sunket i jorden. Harold Camping - manden der via sin radiostation, Family Radio, sammen med tusindvis af sine trofaste støtter forsøgte at overbevise omverden om, at jorden ville gå under 21. maj.

Som de fleste nok har bemærket, skete dette ikke helt. Kun en stor askeprut fra en islandsk vulkan kunne det blive til.

Efter at have gemt sig i sit hus i Californien belejret af nysgerrige pressefolk, der hungrede efter en forklaring på den manglende dommedag, brød den selverklærede bibelekspert tre dages dommedagstavshed for at dele med omverden, hvorfor hans bibelgaranterede undergang endte som en stor apokalyptisk fuser.

Dommedag fandt skam sted

Og til de flestes store overraskelse fandt dommedag rent faktisk sted i lørdags. Men i stedet for de varslede jordskælv, var det en dommedag af mere spirituel karakter, lød den overraskende konklusion i går fra 89-årige Harold Camping.

Nu lyder den lidet opløftende melding, at Jorden går helt og aldeles under 21. oktober i år, skriver Washington Post.

I løbet af halvanden time forsøgte Harold Camping igennem æteren på sin radiostation at forklare, hvorfor han ikke har taget fejl.

- Alle vores datoer var korrekte, lød det blandt andet fra den aldrende Harold Camping, der mener, at Jesus' varslede genankomst til Jorden i lørdags ligesom dommedagen var af en ren spirituel karakter.

Jorden går under med et brag

Grunden til at der ikke skete noget i lørdags var, at Gud åbenbart har besluttet sig for at gå mere humant til værks, når han udsletter jorden. I stedet for at trække pinen fra maj til oktober med jordskælv udraderer han hele molevitten 21. oktober i år.

- Det vil ikke blive spirituelt 21. oktober. Verden vil blive ødelagt, der kommer bare til at gå meget hurtigt, lød det fra Harold Camping, der nægter at tage ansvar for de mange mennesker, som har formøblet hele deres formue på at advare omverden om jordens varslede undergang i lørdags.

Inden du rydder kalenderen efter 21. oktober og kører kassekreditten i bund, er det værd at bemærke, at lørdagens manglende dommedagsbrag var anden gang Harold Camping tager fejl.

Tilbage i 1994 proklamerede han også, at jorden ville gå under. Han gav senere uklarheder i bibelen skylden for det manglende brag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.