Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Porosjenko: Ukraine vil nærme sig EU uanset afstemning

Ukraines præsident nedtoner betydningen af et nej ved hollandsk afstemning og siger, at kursen mod EU er lagt.

Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, mener, at betydningen af det hollandske nej bliver overfortolket. »Under alle omstændigheder vil vi fortsætte med at implementere associeringsaftalen med EU,« tilføjer han.
Den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, mener, at betydningen af det hollandske nej bliver overfortolket. »Under alle omstændigheder vil vi fortsætte med at implementere associeringsaftalen med EU,« tilføjer han.

København: Ukraine vil fortsætte sin tilnærmelse til EU, selv om et mindretal af de hollandske vælgere har nedstemt en associeringsaftale mellem EU og den tidligere sovjetrepublik.

Det siger Ukraines præsident, Petro Porosjenko, under et besøg i Japan.

EU's aftale med regeringen i Kijev har allerede været virksom fra årets start. Den skal ratificeres af samtlige 28 medlemslande for at have juridisk gyldighed, og kun Holland manglede.

Den underskrift på aftalen kommer ikke uden videre.

- Under alle omstændigheder vil vi fortsætte med at implementere associeringsaftalen med EU, herunder en grundlæggende og omfattende frihandelsaftale, siger Porosjenko.

- Vi vil fortsætte vores bevægelse mod Den Europæiske Union.

Mange ukrainere føler, de har fortjent traktaten om samarbejde med EU efter en dramatisk konflikt med Rusland, der har ført til den russiske besættelse af halvøen Krim og et russisk-støttet oprør i den østlige del af Ukraine.

Tilhængerne i Holland af traktaten har fremhævet, at et nej ville være en sejr for Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Porosjenko nedtoner betydningen af den ikke-bindende hollandske folkeafstemning, men siger, man vil afvente, hvordan den hollandske regering og parlamentet i Haag vil reagere på folkeafstemningen.

64 procent stemte nej ved onsdagens folkeafstemning om EU's aftale med Ukraine, mens 36 procent stemte for. Det skal dog ses på baggrund af, at kun 32 procent af vælgerne stemte.

Det betyder med andre ord, at lidt over 20 procent af de hollandske vælgere har forhindret en hollandsk ratifikation på de nuværende betingelser.

Hollands premierminister, Mark Rutte, har oplyst, at hans regering vil rådføre sig med EU-Parlamentet og de europæiske partnere "skridt for skridt".

- Det kan tage dage og uger, siger han.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.