Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Polske Tusk lægger afstand til EU-undersøgelse af Polen

EU-Kommissionen vil ikke ydmyge Polen, mener Tusk. Men han er ikke glad for EU-undersøgelse af sit hjemland.

Bruxelles: EU-præsidenten Donald Tusk lægger nu afstand til den proces, som EU-Kommissionen har indledt for at undersøge, om Polen overholder de demokratiske spilleregler i EU-samarbejdet.

- Jeg er ikke særlig begejstret for den, og jeg har ikke sat den beslutning i gang. Men jeg mener, at det er en mulighed for at nedtone de negative følelser, der er vokset omkring Polen, siger Donald Tusk, der selv er tidligere polsk premierminister.

EU-Kommissionen meddelte i sidste uge, at den nu holder særligt øje med Polen og har indledt en undersøgelse af, om en række nye lovændringer overholder retsstatens principper.

Undersøgelsen vil fokusere på ændringer i Polens medielov, der giver staten større kontrol med medierne, og på nye regler, der beskyldes for at svække forfatningsdomstolens uafhængighed.

Donald Tusk, der mandag har mødt den polske præsident, Andrzej Duda, i Bruxelles, advarer på en fælles pressekonference efter mødet, mod "en hysterisk reaktion" på det, der sker i Polen.

- Jeg mener, at kommissionen handler i god tro og ønsker at få kastet lys over situationen. Den vil ikke ydmyge eller stigmatisere Polen, siger Donald Tusk.

- Men jeg synes, at dette mål kunne være nået på andre måder uden nødvendigvis at udløse denne procedure, siger EU-præsidenten, der på pressemødet taler polsk i stedet for engelsk som normalt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.