Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Polititalsmand i Iran: Demonstranter har dræbt betjent

Iranske demonstranter har ifølge politiet åbnet ild og dræbt en politimand. Tre andre er såret.

Billedet er udsendt af det iranske nyhedsbureau Mehr. Det viser angiveligt en gruppe demonstranter, der protesterer mod præstestyret. Scanpix/Handout
Billedet er udsendt af det iranske nyhedsbureau Mehr. Det viser angiveligt en gruppe demonstranter, der protesterer mod præstestyret. Scanpix/Handout

København. Regeringsfjendtlige demonstranter i Iran har ifølge en polititalsmand affyret skud mod politiet.

En betjent er ifølge talsmanden dræbt, mens tre andre er såret.

Talsmanden har givet oplysningen til den statslige tv-station.

Skyderiet skal være sket i byen Najaf Abad.

- En uromager drog fordel af situationen i byen Najaf Abad og affyrede skud mod politiet med en jagtriffel. Resultatet var, at tre blev såret, mens én blev martyr, siger talsmanden Saeed Montazer al-Mahdi ifølge det nationale tv.

Oplysningerne, der ikke er uafhængigt bekræftet, kommer, mens Iran for femte dag i træk oplever demonstrationer, hvor deltagerne retter skarp kritik af regeringen.

På de sociale medier er der lagt videooptagelser, hvor demonstranter råber "død over diktatoren".

Reuters understreger, at det ikke er muligt at vurdere optagelsernes ægthed.

Det iranske nyhedsbureau Fars skriver, at der har været "spredte grupper" af demonstrationer i hovedstaden Teheran mandag, men at en af lederne er blevet anholdt.

Søndag gik Irans præsident, Hassan Rouhani, på det statslige tv og appellerede om ro.

Han sagde, at iranerne har ret til at kritisere myndighederne, men det skal ske i ro og orden uden uroligheder.

- Regeringen vil ikke vise nogen tolerance over for de, der ødelægger offentlig ejendom, forbryder sig mod offentlig orden og skaber uro i samfundet, sagde han.

Iranske embedsmænd og oplysninger på de sociale medier taler om, at hundredvis af demonstranter er blevet anholdt over de seneste dage.

Nationalt tv siger ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP, at mindst 12 mennesker er dræbt under demonstrationerne.

Senest skal ti mennesker være dræbt natten til mandag. Ifølge tv-rapporten var de bevæbnet og forsøgte at storme politistationer.

Tv-stationen sagde ikke noget om, hvor de ti mennesker skal være dræbt.

Tv-stationen har også vist billeder af private banker, der angiveligt skal være ransaget, af biler, der er væltet, ligesom en brandbil skal være stukket i brand.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.