Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikerpres på den engelske kirke efter nej til kvindelige biskopper

Church of England bør hurtigst muligt reformere det interne demokrati, mener den britiske ligestillingsminister, efter den kristne kirke har afvist kvindelige biskopper.

Den britiske ligestillingsminister Maria Miller opfodrer Church of England til at undersøge det interne demokrati i kirken efter nej til kvindelige biskopper.
Den britiske ligestillingsminister Maria Miller opfodrer Church of England til at undersøge det interne demokrati i kirken efter nej til kvindelige biskopper.

"Ekstraordinær" og "meget skuffende" er den britiske ligestillingsminister Maria Millers officielle reaktion på Church of Englands mislykkede afstemning i forbindelse med en ny lovgivning, der skulle give kvinder muligheden for at blive biskopper.

Kritikken lyder, at afgørelsen ikke afspejler størstedelen af medlemmernes synspunkt. Derfor vil ligestillingsministeren nu have Church of England til at reformere det interne demokrati. Og det skal ske hurtigt, skriver The Guardian.

- Hvis kirken skal løse problemet, tror jeg de skal starte med at svare på, hvorfor deres system er bygget op, som det er. Jeg synes det er besynderligt, at kirken ser ud til at være endt i en situation, hvor en afstemning, ikke reflektere flertallet af medlemmerne i kirkens holdning, siger Maria Millers ifølge The Guardian. 

Hun sagde videre at, det var op til kirken selv at løse sine interne problemer, men opfodrer kirken til at undersøge de procedurer og processer, som førte til at resultat, der ikke afspejlede flertallet af medlemmerne.

Lægfolk afspejler ikke medlemmerne
Selv om muligheden for kvindelige biskopper blev godkendt af et flertal af stifter, biskopper og præster i to af de tre kamre i kirkens styrende organ, synoden, afviste den tredje instans, House of Laity, forslaget. Siden har der været stor kritik af udvælgelsen af de lægfolk, der sidder i House og Laity, da de ikke menes at afspejle kirkens medlemmer. 

- Selvfølgelig er det Church of England eget ansvar at undersøge sine procedurer og processer, men jeg håber, at kirken har hørt de stærke følelser omkring dette højt og tydeligt, og at de handler hurtigt, siger Maria Miller.

For andre medlemmer af Parlamentet er det imidlertid ikke tilstrækkeligt. De har opfordret parlamentet til at tvinge kirken til at fjerne lovgivningen, der blokerer for kvindelige biskopper.

I følge kirkens egne regler kan lovgivningen ikke komme til afstemning igen før 2015.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.