Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politikere og kirkeledere forsøger at stoppe volden i Belfast

Nordirske politikere og kirkeledere mødtes søndag for at drøfte situationen i Belfast, der den seneste tid har været plaget af voldelige protester.

NORDIRLAND: Søndag mødtes nordirske politikere og kirkeledere i kirken i hovedstaden Belfast i et forsøg på at få sat en stopper for de mange voldelige protester, der har fundet sted i byen siden byrådets beslutning om at indskrænke flagningen med det britiske flag på byens rådhus.

Ifølge Aljazeera.com fortalte politichefen i Nordirland, Matt Baggott, søndag, at 52 betjente er blevet såret efter tre nætter med optøjer og angreb på politiet i hovedstaden.

Protesterne blev udløst 3. december af en beslutning i byrådet i Belfast om ikke længere at lade det britiske flag veje over byens rådhus hele året rundt. De protestantiske unionstilhængere ser beslutningen som en provokation fra katolikkerne, der vil forene Nordirland med Republikken Irland.

Robin Newton fra det demokratiske unionsparti sagde under drøftelserne, at manglen på engagement fra arrangørerne af protestaktionerne gjorde det vanskeligt at se en ende på urolighederne.

- Vi er nødt til at finde en vej ud af det her, men jeg ved ikke hvordan, sagde han ifølge Aljazeera.com.

Samtidig advarede politichef Baggott om, at politiet vil slå hårdt ned på volden, så længe det er nødvendigt.

- I kan være sikre på, at der vil være tilstrækkelige ressourcer i tilfælde af, at volden øges. Ligegyldigt hvor længe det er nødvendigt, sagde han.

Lørdag brugte politiet vandkanoner og affyrede varselsskud, da de stødte sammen med mere end 100 demonstranter, der kastede med mursten og brandbomber.

Der har løbende været demonstrationer i Belfast, siden beslutningen om flaget blev taget for fem uger siden. Indtil videre er 70 mennesker blevet anholdt i forbindelse med sporadiske optøjer, og 47 mennesker er blevet sigtet for kriminelle lovovertrædelser.

Nordirland oplevede tre årtier med sekterisk vold, indtil fredsaftalen i 1998 førte til en deling af regeringsmagten mellem protestanter og katolikker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.