Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet: Stor risiko for Pistorius-flugt

Onsdag formiddag var blandt andre det sydafrikanske politi en tur i vidneskranken i sagen mod Oscar Pistorius. De er imod, at Pistorius løslades mod kaution, da de frygter, at han vil flygte ud af landet

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius

Efter de første timer af anden- og sidstedagen i den berammede kautionshøring mod Oscar Pistorius afslørede det sydafrikanske politis efterforskningsenhed mange nye detaljer.

Hilton Botha, der har ansvaret for politiets efterforskning, lagde meget vægt på, at han er imod, at OL-helten skal have mulighed for at blive løsladt mod kaution, mens selve retssagen finder sted.

Det er kommet frem, at Oscar Pistorius har bankkonti og et hus i Italien, og derfor frygter Botha, at Oscar Pistorius ville kunne finde på at flygte ud landet.

HIlton Botha ankom til gerningsstedet torsdag morgen klokken 04.15. Her fandt han Reeva Steenkamp død i stueetagen iklædt hvide shorts og en sort vest dækket af håndklæder.

Ydermere berettede Hilton Botha, at selve toilettet, hvor Reeva Steenkamp angiveligt er blevet skudt og dræbt, ligger til venstre i badeværelset. Han sagde, at kuglerne blev affyret diagonalt gennem døren. Men Reeva Steenkamps skader var på hendes højre side, hvilket indikerer, at hun stod 'skjult' på badeværelsets højre side, og at hun dermed ikke sad på toilettet, som forsvaret ellers har påstået.

Desuden fandt man ingen opkald til alarmcentralen fra den anklagedes mobiltelefon, selvom Pistorius gennem sit vidneudsagn tirsdag fortalte, at han ringede efter hjælp.

Med politiets ord imod sig ser det nu mere end svært ud for Pistorius, der nu kun har få timer til at få overtalt dommeren om, at han skal blive løsladt mod kaution, mens retssagen står på. Således er han stadig anklaget efter den værst tænkelig anklage - den såkaldte schedule 6-anklage.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.