Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet i Aalborg sendte gademusikant hjem - og så gik historien ellers verden rundt

Endnu en gang på kort tid har udlandet fået blik for Danmarks skæve sider - nu på grund af en åbenbart dårligt syngende gademusikant i Aalborg.

Gademusikeren lød bestemt ikke som Liam Gallagher, mente politiet. / AFP PHOTO / One Love Manchester / Dave Hogan for One Love Manchester
Gademusikeren lød bestemt ikke som Liam Gallagher, mente politiet. / AFP PHOTO / One Love Manchester / Dave Hogan for One Love Manchester

Danmark er ved at blive verdenskendt for al det underlige.

Først var det historien om Prins Henrik, der ikke vil begraves samme sted som Dronningen. Dernæst det løbende drama om den dræbte svenske journalist Kim Wall ombord på ´Raket-Madsens´ hjemmelavede ubåd. Og nu er det så historien om en hjemsendt gademusikant i Aalborg, der går verden rundt.

Angiveligt er det dog ikke mindst politiets utraditionelle pressemeddelelse, der har fået historien til at rulle fra medier i Norge over Storbritannien til USA. Selv lokalradioer har kastet sig over den.

For i pressemeddelelsen fra Nordjyllands Politi lyder overskriften "TODAY IS GONNA BE THE DAY THAT THEY'RE GONNA THROW IT BACK TO YOU". En kendt linje fra det britiske rockband Oasis´ mest berømte sang ´Wonderwall´, som mange gademusikanter ynder at spille.

Men altså ikke alle lige godt ifølge politiet i den nordjyske hovedstad.

»Bare fordi du kan spille Wonderwall, betyder det ikke, at du skal,« lyder det videre i pressemeddelelsen fra politiet.
Betjente i Aalborg stoppede gademusikanten i at spille foran 7-Eleven den 17. august og sendte ham hjem for at øve, da de hævdede, at han spillede »meget dårligt og højt«.

I pressemeddelelsen hedder det også, at han »bestemt ikke lød som Liam Gallagher« - en henvisning til forsangeren for Manchester-bandet.

»En betjent talte med sangeren og sendte ham hjem for at øve,« hedder det.

Om han har fået øvet sig nok siden ordensmagtens hjemsendelse for en uge siden, melder historien ikke noget om. Men hvis folk vil høre Wonderwall ´live´ må de i dag nøjes med at høre den spillet af netop gademusikanter og bands, der spiller kopinumre.

For bandet har længe været opløst. Mens Liam Gallagher har givet udtryk for, at han gerne vil have Oasis genforenet, så arbejder både han og hans bror Noel på deres egen projekter solo.

De to brødre har haft mange store sammenstød, og det er årsagen til, at bandet gik i opløsning.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.