Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politiet anholder en 23-årig mand for Manchesterangreb

Ung mand er anholdt efter razziaer i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena.

Arkivfoto: Britiske politi har anholdt en 23-årig mand i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena. Det skriver Reuters.
Arkivfoto: Britiske politi har anholdt en 23-årig mand i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena. Det skriver Reuters.

Britisk politi har anholdt en 23-årig mand i Shoreham by Sea, Sussex, i forbindelse med angrebet i Manchester Arena.

»Han er anholdt på baggrund af en mistanke om, at han har overtrådt anti-terrorlovgivningen,« skriver en talsmand for politiet i Manchester på Twitter.

Samtidig meddeler den britiske efterretningstjeneste MI5, at man vil gennemføre en undersøgelse af, hvordan man håndterede flere advarsler fra offentligheden vedrørende selvmordsbomberen Salman Abedi fra Manchester-angrebet.

MI5 fik mindst tre advarsler om Abedis radikaliserede holdninger, siger BBC.

»Det er et rigtigt skridt, at MI5 foretager en undersøgelse af sig selv efter Manchester-angrebet,« siger den britiske indenrigsminister, Amber Rudd.

Den britiske selvmordsbomber Salman Abedi var en af 20.000 personer, som var i den britiske efterretningstjenestes søgelys, men han var ikke en af de 3000, som er genstand for aktiv efterforskning, siger kilder til Reuters.

Den interne efterforskning i MI5 vil have fokus på, hvad man vidste om gerningsmanden, og om de rigtige beslutninger blev truffet, siger de anonyme kilder.

Anholdelsen af den 23-årige kommer, efter at politiet foretog nye razziaer søndag og anholdt yderligere to personer, mens tusinder trodsede terrortruslen og deltog i Manchesters årlige halvmaraton.

Anholdelsen er den 16. i forbindelse med Manchester-angrebet, skriver Reuters. To er løsladt igen, og der er dermed 14 personer i politiets varetægt i forbindelse med efterforskningen af angrebet.

En uge efter den 22-årige Salman Abedi sprængte en bombe ved en popkoncert og dræbte mindst 22, mener de britiske myndigheder, at medlemmer af selvmordsbomberens netværk stadig kan være på fri fod.

De to mænd, der blev anholdt søndag, var 25 og 19 år.

Angrebet skete i Manchester Arena, hvor 21.000 personer havde været til en popkoncert med sangeren Ariana Grande.

Mindst 116 blev såret af bomben.

Også ved det årlige ti kilometer lange løb Great Manchester Run, som titusinder deltog i søndag, var sikkerhedsforanstaltningerne skærpet.

Søndagens løbet blev indledt med et minuts stilhed.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.