Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politistyrke stormer omstridt australsk flygtningelejr

En flygtningelejr i Papua Ny Guinea, hvor omkring 400 flygtninge har barrikaderet sig, bliver stormet torsdag.

Politiet stormer lejren på Manus. Flygtninge i lejren poster billeder på sociale medier, der viser, hvordan politiet tiltvinger sig adgang til lejren. Reuters/Handout
Politiet stormer lejren på Manus. Flygtninge i lejren poster billeder på sociale medier, der viser, hvordan politiet tiltvinger sig adgang til lejren. Reuters/Handout

Sydney. Politiet i Papua Ny Guinea er rykket ind i en aflukket australsk flygtningelejr på øen Manus, hvor hundredvis af flygtninge har barrikaderet sig og nægter at forlade området.

Det skriver avisen Sydney Morning Herald.

Politiaktionen bliver bekræftet af Australiens indvandringsminister, Peter Dutton.

- Jeg synes, at det er skandaløst, at folk stadig er der. Vi vil have, at folk flytter ud, siger Dutton til radiostationen 2GB.

Den australske tv-kanal SBS rapporterer, at det føderale australske politi har bekræftet, at to af dets politibetjente er med til at rydde lejren.

Der er tale om den mest aggressive aktion fra politiet hidtil for at få fjernet flygtningene.

Flygtninge i lejren poster billeder på sociale medier, der viser, hvordan politiet tiltvinger sig adgang til lejren.

Australien erklærede lejren for lukket 31. oktober. Det skete, efter at Papua Ny Guineas højesteret havde dømt lejren forfatningsstridig.

Derfor slog Australien, der står for al drift af lejren, elektricitet og vandforsyninger fra. Cirka 400 asylansøgere har dog nægtet at forlade lejren.

De frygter for deres sikkerhed. Flere af dem siger, at de frygter den lokale befolkning, der da også ifølge nyhedsbureauet AFP er modstandere af, at de er til stede på øen.

Flygtningene mener, at de nye centre, de skal fragtes til, mangler sikkerhed, vand og elektricitet.

Australien er over de seneste år blevet berygtet for sin flygtningepolitik. Landet har sendt asylansøgere, der pågribes til havs af kystvagten, til en flygtningelejr i østaten Nauru eller til Manus.

FN, Amnesty International og Human Rights Watch har kritiseret lejrene.

Kritikken går blandt andet på, at lejrene føles som et fængsel for asylansøgerne, der bliver holdt indespærret under kritisable forhold.

I 2016 beskrev avisen The Guardian omkring 2000 hændelser i lejren i Nauru. Blandt andet blev der beskrevet overfald, børnemishandling og forsøg på selvskade blandt beboerne.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.