Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi anholder 680 illegale indvandrere i USA på en uge

Rettighedsgrupper er alarmeret over antallet af anholdte og betegner operationerne som decideret razziaer.

Washington D.C.. Amerikanske betjente anholdt i sidste uge flere end 680 mennesker, der befinder sig illegalt i USA.

Det oplyser minister for indenlandsk sikkerhed i USA John Kelly mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

John Kelly kalder operationerne, der blev gennemført i mindst 12 delstater, for "rutine og i overensstemmelse med normale operationer, der udføres af amerikanske immigrations- og toldmyndigheder".

Rettighedsgrupper betegner derimod operationerne som "razziaer" og siger, at der er tale om langt mere gennemgribende operationer end de, der blev udført under tidligere præsident Barack Obama.

Obama blev dog også kritiseret, efter at han i 2012 deporterede flere end 40.000 mennesker - det er flere, end nogen anden præsident har deporteret på et enkelt år.

John Kelly oplyser i en erklæring, at 75 procent af de anholdte indvandrere har en plettet straffeattest. Det gælder alt fra drab til spirituskørsel.

Han understreger samtidig, at operationerne er målrettet folk, der har overtrådt udlændingelovgivningen.

Ifølge ICE, der er den ansvarlige myndighed for anholdelser af immigranter samt deportationer, har flere af de anholdte ignoreret ordrer om udvisning fra USA.

Præsident Donald Trumps dekret fra 26. januar prioriterer udvisning af indvandrere, der er "tiltalt for enhver kriminel handling" og ikke kun dømte.

Også indvandrere, der ulovligt modtager offentlig forsørgelse, og indvandrere, der har givet falske identifikationspapirer til en offentlig myndighed, vil blive udvist.

Donald Trump har lovet at deportere mellem to millioner og tre millioner indvandrere med en plettet straffeattest.

På et pressemøde med den canadiske premierminister, Justin Trudeau, mandag sagde Trump, at hans administration havde "gjort et virkelig godt stykke arbejde" med de seneste anholdelser af immigranter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.