Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pistorius i retten for at få sin endelige straf

Psykolog siger, at Pistorius lider af depressioner, angst og stress, og han kan derfor ikke afhøres.

Oscar Pistorius står til at få minimum 15 års fængsel og vil ikke have mulighed for at appellere yderligere. Reuters/Siphiwe Sibeko
Oscar Pistorius står til at få minimum 15 års fængsel og vil ikke have mulighed for at appellere yderligere. Reuters/Siphiwe Sibeko

Pretoria. Den sydafrikanske atletikstjerne Oscar Pistorius ankom mandag til en retssal i Pretoria, hvor han senere på ugen vil blive idømt sin endelige straf for drabet på sin kæreste, modellen Reeva Steenkamp.

Den 29-årige Pistorius, der blev berømt som "Blade Runner", var iført et mørkt jakkesæt, hvid skjorte og sort slips. Han ankom til retssalen sammen med flere af sine familiemedlemmer.

Dommen om strafudmålingen vil først blive afsagt fredag.

Pistorius står til at få minimum 15 års fængsel og vil ikke have mulighed for at appellere yderligere.

Han blev i første omgang idømt fem års fængsels for uagtsomt manddrab, men han blev senere kendt skyldig i drab, da sagen gik til højesteret.

Sagens oprindelige dommer, Thokozile Masipa, leder strafproceduren, hvor atletens advokater vil appellere til, at domstolen tager hensyn til Pistorius' mentale skrøbelighed og fysiske handicap samt hans gode opførsel i den periode, hvor han har siddet fængslet.

En psykolog sagde i retssalen mandag, at Pistorius lider af depressioner, angst og stress og derfor ikke kan afhøres.

Statsadvokaten Gerrie Nel har forberedt en grundig afhøring af Pistorius og vil indkalde vidner for at overbevise dommeren om, at Pistorius ikke er angerfuld, og at det er i Sydafrikas interesse, at han får en lang fængselsdom.

Reevas far, Barry Steenkamp, som har givet mange stærkt følelsesladede interviews, siger, at det er uretfærdigt, hvis der bliver taget særlige hensyn til Pistorius under strafudmålingen.

Højesteretsdommer Eric Leach betegnede i december Pistorius' tidligere vidnesbyrd under retssagen som "usandfærdige" og kom med en skarp kritik af den oprindelige dom.

Oscar Pistorius har under hele sagen hævdet, at han troede, at hans kæreste var en indbrudstyv, da han skød hende fire gange gennem en låst badeværelsesdør i parrets hjem i Pretoria.

Pistorius blev løsladt fra fængslet og kom i husarrest på sin onkels ejendom i Pretoria i oktober sidste år efter at have afsonet en femtedel af de oprindelige fem år i fængsel.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.