Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pirater løslader syv gidsler

Syv besætningsmedlemmer fra et franskejet skib, der blev angrebet af pirater i oktober, er blevet løsladt i god behold.

Det såkaldte ankerhåndteringsfartøj Bourbon Liberty 249, som er bygget så sent som i 2011, blev ladt tilbage, og efterfølgende kunne de tilbageværende sejle skibet ind til havnebyen Onne i Nigeria.
Det såkaldte ankerhåndteringsfartøj Bourbon Liberty 249, som er bygget så sent som i 2011, blev ladt tilbage, og efterfølgende kunne de tilbageværende sejle skibet ind til havnebyen Onne i Nigeria.

Seks russiske og en estisk sømand er blevet frigivet efter have været holdt som gidsler siden 15. oktober, da deres skib blev angrebet ud for Nigeria. Det vides ikke, om der er blevet betalt en løsesum for at få dem frigivet, skriver maritime.dk.

Angrebet mod skibet, som er fransk ejet, var usædvanligt, fordi piraterne udelukkende gik efter at kidnappe besætningen. I langt de fleste tilfælde i Somalia på den anden side af kontinentet, kaprer man skibene for at tømme det for værdier, men i Vestafrika går man generelt mindre drastisk til værks. Samtidig tog piraterne kun syv af besætningens i alt 16 søfolk med sig.

Det såkaldte ankerhåndteringsfartøj Bourbon Liberty 249, som er bygget så sent som i 2011, blev således ladt tilbage, og efterfølgende kunne de tilbageværende sejle skibet ind til havnebyen Onne i Nigeria.

Det franske rederi har siden arbejdet for at få løsladt de syv gidsler. Ifølge rederiet oprettede man straks en nødsituationsenhed »med henblik på at få gidslerne befriet så hurtigt som muligt med størst mulig hensyntagen til deres sikkerhed«, skriver maritime.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.