Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pigedrab vækker harme og politisk spænding i Pakistan

En otteårig pige var en seriemorders niende offer siden 2016, mener politiets efterforskere i Lahore.

Voldtægt og drab på en otteårig pige har vakt harme i store dele af Pakistan. Scanpix/Arif Ali
Voldtægt og drab på en otteårig pige har vakt harme i store dele af Pakistan. Scanpix/Arif Ali

Lahore. De pakistanske myndigheder udsendte søndag en tegning af en mand, som myndighederne mistænker for at have voldtaget og dræbt en otteårig pige ved navn Zainab Ansari i området syd for Lahore nær grænsen til Indien.

I alt er 12 drab blevet begået i byen Kasur i år. Politiet mener, at en seriemorder har begået dem, men myndighederne har ikke formået at dæmme op for udbredt harme over manglende resultater i efterforskningen.

Voldtægten og drabet på Zainab har vakt harme i store dele af Pakistan, og ved begravelsen af den dræbte pige blev en politistation angrebet af rasende demonstranter. Mindst to blev dræbt, og flere blev såret, i voldsomme sammenstød.

- Politiets efterforskere mener, at Zainab var seriemorderens niende offer siden 2016. Myndighederne venter nu på dna-prøver for at få det bekræftet, siger en regeringstalsmand i Punjab, Malik Ahmad Khan.

- Alle ni ofre blev voldtaget, og otte af dem blev dræbt. Det offer, som overlevede, er stadig indlagt, siger han.

Dna-prøver passer sammen i seks tilfælde i de tidligere sager.

I samme periode, som pigerne blev dræbt, er tre drenge også blevet voldtaget og dræbt i Kasur-området.

Den eftersøgte mand blev set uden for den dræbte piges hjem 4. januar.

Zainab Ansari forsvandt, da hun var på vej til undervisning. Hun boede hos pårørende, da hendes forældre var på pilgrimsfærd i Saudi-Arabien.

- I to år har vi levet i frygt. Forældre er bange for at sende deres børn uden for, siger Zainabs far, Muhammad Amin Ansari.

Pakistan's Malala Yousafzai, som i 2014 modtog Nobels fredspris, og som er en forkæmper for pigers ret til undervisning, har i et tweet udtrykt dyb sorg over Zainabs tragiske skæbne, og hun stiller krav om handling for at pågribe drabsmanden.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.