Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pentagon: Russere angreb USA-støttede oprørere i Syrien

Der var angiveligt amerikanske soldater til stede i lejr, som blev bombet af russere i det sydlige Syrien.

Syriske nødhjælpsarbejdere i Damaskus forbereder mad, der skal distribueres til familier i flere oprørskontrollerede byer i løbet af den muslimske fastemåned, ramadanen. Scanpix/Amer Almohibany
Syriske nødhjælpsarbejdere i Damaskus forbereder mad, der skal distribueres til familier i flere oprørskontrollerede byer i løbet af den muslimske fastemåned, ramadanen. Scanpix/Amer Almohibany

Washington. Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, anklager russiske styrker for at have angrebet USA-støttede oprørere i det sydlige Syrien.

Angrebet skal have været rettet mod en militærlejr i al-Tanaf, hvor USA-støttede oprørere ifølge den amerikanske forsvarsledelse var samlet for at koordinere kampen mod islamistgruppen Islamisk Stat.

Der skal også have været amerikanske soldater til stede i lejren.

Oprørerne tilhørte Syriens nye hær (SNA), som er den seneste af flere nye moderate oprørsgrupper, som USA har hjulpet i gang. Ifølge Pentagon var der også oprørere fra USA-støttede irakiske militsgrupper til stede i lejren, da de russiske fly kastede deres bomber.

SNA trænes af amerikanske og britiske instruktører i Jordan.

USA har over for Rusland givet udtryk for "dyb bekymring" efter angrebet.

- Rusland fortsatte angrebene mod lejren al-Tanaf, selv da USA gennem de korrekte kanaler havde informeret de russiske styrker om, at amerikanske styrkers og koalitionsstyrkernes sikkerhed var truet, siger Pentagon.

Også oprørere i Aleppo, som var Syriens største by før krigen med over to millioner indbyggere, blev udsat for luftangreb.

Det russiske forsvarsministerium opfordrede ellers torsdag til en langvarig våbenhvile i Aleppo.

Udmeldingen om våbenhvilen kom, få timer efter USA's udenrigsminister, John Kerry, også havde opfordret til en oprigtig indstilling af fjendtligheder i Syrien.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.