Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven tager 12 flygtninge fra Lesbos med hjem i flyet

Flygtningefamilier fra Syrien - i alt 12 personer - ledsager paven tilbage til Rom lørdag, siger Vatikanet.

Paven har taget tre flygtningefamilier med hjem til Vatikanet.
Paven har taget tre flygtningefamilier med hjem til Vatikanet.

12 flygtninge gik med om bord i pavens fly på den græske ø Lesbos for at flyve med tilbage til Vatikanet, skriver Reuters.

Tidligere rapporterede græsk tv, at pave Frans havde planer om at tage tre flygtningefamilier med sig til Vatikanet - heraf otte syrere. Deres navne blev udtrukket ved lodtrækning før pavens besøg på den græske ø.

- Paven ønskede at gøre en velkomstgestus over for flygtninge. Tre flygtningefamilier fra Syrien ledsager ham tilbage til Rom lørdag. Det er familier fra Syrien - i alt 12 personer, hvoraf seks er børn, hedder det i en erklæring fra Vatikanet.

I den kaotiske indhegnede flygtningelejr på den græske ø var der både børn og voksne, som brød grædende sammen og bad paven om hjælp, efter at deres fortsatte rejse er blevet forhindret af EU's beslutning om at lukke en flygtningerute, som en million har benyttet siden begyndelsen af 2015.

Pave Frans, som er den øverste leder for verdens 1,2 milliard katolikker, udvekslede håndtryk med hundredvis af mennesker i Moria flygtningelejren, hvor der er indkvarteret over 3000.

- Jeg vil gøre det klart for jer, at I ikke er alene. Mist ikke håbet, hed det i en tale fra paven, som erklærede, at "vi er alle migranter".

Paven traf beslutningen om Lesbos-besøget kort efter, at EU begyndte at implementere programmet om at tilbagesende migranter, der kommer til de græske øer fra Tyrkiet.

Den argentinskfødte pave har gjort hjælp og støtte til mennesker, som flygter fra fattigdom og krig, til et centralt tema i sit virke. I 2013 var han på et symbolsk besøg på den italienske ø Lampedusa.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.