Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven sammenligner aborter med nazismen under Holocaust

I stedet for at få foretaget en abort bør familier "acceptere de børn, Gud giver dem", mener Paven.

Pave Frans gjorde det i en tale til italienske familieforeninger klart, at han sidestiller abort med drab på børn. Tony Gentile/arkiv/Reuters
Pave Frans gjorde det i en tale til italienske familieforeninger klart, at han sidestiller abort med drab på børn. Tony Gentile/arkiv/Reuters

Vatikanet. Det er et udtryk for en usund "smid væk-kultur", når forældre vælger ufødte børn fra på grund af mistanke om misdannelser eller alvorlige sygdomme.

Det mener den argentinskfødte pave Frans.

I en tale til medlemmer af sammenslutningen af italienske familieforeninger lørdag sammenlignede paven aborter med nazisternes raceudskillelse under Holocaust.

- Jeg siger det med smerte. I det sidste århundrede blev hele verden skandaliseret af det, nazisterne gjorde for at forfølge racens renhed. I dag gør vi det samme - med hvide handsker på, sagde paven.

Den 81-årige pave opfordrede i sin tale familier til at undgå at få foretaget aborter, som han kaldte "drab på børn", og i stedet "acceptere de børn, Gud giver dem".

Abort er i den romerskkatolske kirkes lære en så alvorlig synd, at det medfører udelukkelse fra kirken.

I 2016 gjorde paven det dog muligt for alle katolske præster på ubestemt tid at give syndsforladelse til kvinder, der får foretaget en abort.

Det skete med henvisning til, at ingen synd er "så stor, at Guds barmhjertighed ikke kan nå den og tørre den væk".

Pave Frans med det borgerlige navn Jorge Mario Bergoglio blev i 2013 udpeget som pave Benedikts efterfølger.

I løbet af sit første år som pave udtalte han sig kun sjældent om abort. Han ville gøre op med den "besættelse" af abort, som den katolske kirke tidligere havde dyrket, sagde han.

I stedet opfordrede paven til at vise barmhjertighed over for kvinder, der får foretaget abort. Men opfordringen og de åbne arme udløste massiv kritik fra konservative katolikker, og siden hen er tonen over for abort blevet skærpet.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.