Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven ryster på hovedet over USAs navn på gigantisk bombe: »Hvad sker der?«

Mødre skaber liv, og bomber forårsager død. Så hvordan kan man kalde en bombe for en mor, spørger paven.

»En mor giver liv, og denne (bomben, red.) forårsager død. Og vi kalder denne opfindelse en mor. Hvad sker der,« spørger pave Frans, som er utilfreds med USAs navn på ikke-nuklear kæmpebombe.
»En mor giver liv, og denne (bomben, red.) forårsager død. Og vi kalder denne opfindelse en mor. Hvad sker der,« spørger pave Frans, som er utilfreds med USAs navn på ikke-nuklear kæmpebombe.

Pave Frans er helt uforstående og ikke begejstret for USAs omtale af landets største ikke-nukleare bombe som »alle bombers moder«.

Ordet »mor« bør ikke benyttes om et dødeligt våben, siger han til en gruppe studerende lørdag.

»Jeg blev fyldt af skam, da jeg hørte det navn,« siger pave Frans.

En mor repræsenterer det stik modsatte af en bombe, uddyber han:

»En mor skaber liv, og denne (bomben, red.) forårsager død. Og vi kalder denne opfindelse en mor. Hvad sker der?«

Pave Frans skal møde den amerikanske præsident, Donald Trump, om tre uger.

Mødet kan blive interessant, da de to har helt forskellige syn på store aktuelle emner som indvandring, flygtninge og klimaforandringer.

Det amerikanske militær kastede den store bombe, der også går under det knap så mundrette navn GBU-43, mod militante mål i Afghanistan i april.

Bomben har en sprængkraft svarende til 11 ton TNT.

Målet var et system af tunneler og huler i et afghansk bjergområde, hvor soldater fra Islamisk Stat (IS) opholder sig.

Angrebet kostede ifølge det afghanske forsvarsministerium 36 militante islamister livet.

»Afgørende IS-gemmesteder blev ødelagt, og 36 IS-kæmpere blev dræbt i bombardementet,« udtalte ministeriet efterfølgende.

Det afviste Islamisk Stat. Ifølge den ekstremistiske gruppe kom ingen medlemmer noget til, oplyste IS via gruppens nyhedsbureau Amaq.

En mindre del af Islamisk Stat, hvis hovedsæder ligger i Irak og Syrien, har etableret sig i det østlige Afghanistan. Herfra har de planlagt angreb mod den afghanske hovedstad, Kabul.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.