Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven opfordrer til mere hjælp til bådflygtninge

Pave Frans blander sig nu i debatten om de tusindvis af bådflygtninge, der hvert år trodser deres liv ved at sejle over Middelhavet mod Europa.

ITALIEN: Europa og resten af det internationale samfund bør gøre mere for at hjælpe de tusindvis af flygtninge, der hvert år begiver sig ud på en farefuld færd over Middelhavet i håb om et nyt liv i Europa.

Sådan lyder opfordringen fra Pave Frans, der nu blander sig i debatten om de bådflygtninge, der i tusindtal krydser Middelhavet i faldefærdige både.

Alene i den forgangne uge er 10.000 migranter blevet reddet i land af den italienske kystvagt, mens 400 frygtes druknet, da en båd mandag kæntrede på vejen fra Libyen til Italien. Mens paven takker Italien for sit redningsarbejde, opfordrer han til »en bredere indsats«, skriver BBC.

Paven sætter bådflygtningene på dagsordenen i sit første officielle møde med Italiens nye præsident, Sergio Mattarella. Han betoner blandt andet, at »fænomenets omfang kræver et meget større engagement«.

»Vi må ikke opgive vores forsøg på at iværksætte en mere omfattende reaktion både på europæisk og på internationalt plan,« siger Pave Frans ifølge BBC.

Italien har flere gange bedt EU om hjælp til at håndtere de voldsomme flygtningestrømme. Sergio Mattarella understreger under mødet med paven igen, at Italien har hårdt brug for EUs hjælp, hvis det skal undgås, at så mange bådflygtninge hvert år drukner i Middelhavet.

Sidste år mistede 3.279 bådflygtninge ifølge den internationale flygtningeorganisation IOM livet i Middelhavet. I 2015 ventes endnu flere at dø på samme rute. Allerede i årets første måneder frygtes op mod 900 at have mistet livet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.