Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven opfordrer lande til at byde flere flygtninge velkommen

»Ethvert lands regering må gøre det fornuftige og tage imod så mange flygtninge, som man kan,« siger paven.

På sit fly på vej mod Rom gav Pave Frans på et pressemøde en opfordring til, at alle lande tager så mange flygtninge som muligt. Ciro Fusco/Ritzau Scanpix
På sit fly på vej mod Rom gav Pave Frans på et pressemøde en opfordring til, at alle lande tager så mange flygtninge som muligt. Ciro Fusco/Ritzau Scanpix

Pave Frans sender en opfordring til verdens lande om at tage imod så mange flygtninge, som de kan integrere i deres samfund.

Det fortalte han journalister på et pressemøde på sit fly på vej tilbage mod Rom efter et besøg i Schweiz.

Alle lande bør tage så mange flygtninge, som landet kan håndtere, lyder hans opfordring.

»Ethvert lands regering må gøre det fornuftige og tage imod så mange flygtninge, som man kan, så mange man kan integrere, uddanne og give arbejde til,« siger pave Frans.

Opfordringen kommer midt i en intens debat om, hvordan EU skal håndtere flygtninge og migranter.

I sidste uge skabte det spændinger, da både Malta og Italien nægtede at tage imod et skib med over 600 flygtninge, indtil Spanien forbarmede sig over dem.

Og i næste uge skal et forslag om behandling af asylansøgninger på centre uden for Europa diskuteres på et topmøde mellem EU's stats- og regeringsledere.

Den danske statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), er blandt en udvalgt skare af regeringsledere, som er indkaldt til et hastemøde allerede søndag, for at forberede topmødet.

Pave Frans har i årevis opfordret verdens lande til at være mere gæstfrie over for dem, der flygter fra krig og fattigdom.

»Vi lever med en strøm af flygtninge, som flygter fra krig og sult,« siger han.

Pave Frans roser både Grækenland og Italien for at være "meget generøse" ved at tage imod mange migranter, som er blevet reddet på Middelhavet.

Paven støtter desuden europæiske forslag om at udvikle arbejdsmarkedet og uddannelsessektoren i afrikanske lande.

Italien og flere andre EU-lande har skubbet på for et øget udviklingsarbejde i Afrika, så fattige mennesker ikke risikerer deres liv i hænderne på menneskesmuglere i håbet om at nå til et bedre liv i Europa.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.