Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven i julehumør - benåder sin eksbutler

Pave Benedikt XVI har besøgt sin tidligere butler i fængslet for personligt at benåde ham.

Vatikanets tidligere butler, Paolo Gabriele, fik fint besøg i fængslet, da pave Benedikt kom på besøg 22. december hos Gabriele, der er dømt 18 måneders fængsel for at lække fortrolige dokumenter. Paven benådede ham.
Vatikanets tidligere butler, Paolo Gabriele, fik fint besøg i fængslet, da pave Benedikt kom på besøg 22. december hos Gabriele, der er dømt 18 måneders fængsel for at lække fortrolige dokumenter. Paven benådede ham.

Pave Benedikt XVI har i weekenden op til jul udvist noget af det storsind, som julen handler om.

Lørdag aflagde paven et visit i Vatikanets fængsel for at besøge sin tidligere butler, Paolo Gabriele, der tidligere på året blev idømt halvandet års fængsel i sagen om læk af fortrolige dokumenter fra pavens kontor. Og med sig havde han det glædelige budskab, at han vil benåde Paolo Gabriele, skriver Reuters.

Eksbutleren, der er far til tre, blev straks frigivet, og han er allerede genforenet med sin familie. Vatikanet vil som en ekstra krølle på halen hjælpe ham med at finde et job udenfor Vatikanstaten, så han kan starte på en frisk sammen med sin familie, oplyses det.

Dokumenterne, som den tidligere butler frigav til italiensk presse, indeholdt prekære oplysninger om blandt andet korruption, nepotisme og homoseksualitet i den romersk-katolske kirke, og sagen om de følsomme papirer fik derfor navnet »vatileaks«.

Paolo Gabriele blev fængslet i maj, da Vatikanets politi opdagede, at mere end tusind dokumenter var forsvundet fra pavens kontor. Selv hævdede hovedpersonen efterfølgende, at han havde handlet ud fra kærlighed til kirken.

Paven har også benådet en anden tidligere ansat, Claudio Sciarpelletti, som hjalp Paolo Gabriele med at stjæle dokumenterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.