Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven fastholder sammenligning af flygtninge- og KZ-lejre

Pave Frans sammenlignede første gang flygtningelejre med kz-lejre under et besøg i en romerske kirke.

Rom. Pave Frans har forsvaret sin udskældte sammenligning af europæiske flygtningelejre med nazisternes koncentrationslejre under Anden Verdenskrig.

- Det var ikke lapsus linguae (en fortalelse, red.), sagde paven i flyet på vej fra et to dage langt besøg i Egypten.

- Der er flygtningelejre, som er ægte koncentrationslejre, gentog han.

Pave Frans sammenlignede første gang lejrene under et besøg i en romerske kirke sidste lørdag.

Her fortalte den katolske kirkes overhoved om et besøg i en flygtningelejr på den græske ø Lesbos sidste år, hvor han mødte en muslimsk flygtning, hvis kristne kone var blevet dræbt af islamister.

- Jeg ved ikke, om det lykkedes ham at forlade den koncentrationslejr, fordi flygtningelejre - mange af dem - minder om koncentrationslejrene på grund af det store antal personer, som er efterladt der, sagde han.

Flere jødiske grupper kritiserede efterfølgende pavens udtalelser.

Den amerikansk-jødiske organisation The American Jewish Committee (AJC) opfordrede blandt andet pave Frans til at "genoverveje sin beklagelige formulering" omkring koncentrationslejrene.

- De omstændigheder, som migranter i øjeblikket lever under i nogle europæiske lande, kan givetvis være vanskelige og fortjener større international opmærksomhed.

- Men de er sandelig ikke koncentrationslejre, siger David Harris, der er leder af AJC, i en udtalelse ifølge Reuters.

- Nazisterne og deres allierede opførte og brugte koncentrationslejre til slavearbejde og udryddelsen af millioner af mennesker under Anden Verdenskrig.

- Der findes ingen sammenligning med tragediens størrelse, tilføjer han.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.