Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paven blander sig i brexit: EU bør give lande mere frihed

EU bør lave om på sig selv, hvis man skal undgå en "balkanisering" af Europa, siger pave Frans.

Rom. Pave Frans advarer sent søndag mod "balkaniseringen" af Europa, efter at briterne har valgt at stemme sig ud af Den Europæiske Union. Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Der er noget, der ikke fungerer i denne massive og tunge union. Men lad os ikke skylle barnet ud med badevandet. Lad os undgå en balkanisering af Europa, siger paven.

Han hentyder til, at Balkan over en lang årrække er blevet inddelt i en række mindre lande, der historisk har opført sig fjendtligt over for hinanden.

Paven opfordrer EU til at reformere sin struktur.

- Vi bliver nødt til at finde på en ny slags union. Jeg vil gerne opfordre EU-landene til at finde en ny vej fremad, siger paven til en række reportere efter et besøg i Armenien.

Den populære pave advarer mod, at områder som Skotland og den spanske region Catalonien vil kræve selvstændighed efter den skelsættende brexit-afstemning, der endte med, at briterne skal i gang med at forhandle om at træde ud af unionen.

Det er ikke en frygt, paven står alene med.

Bekymringen kom også fredag til udtryk, da avisen Die Welt var kommet i besiddelse af dokumenter fra det tyske finansministerium, der viser, at Tyskland frygter en dominoeffekt efter brexit-afstemningen.

Tyskland frygter, at lande som Frankrig, Østrig, Finland, Holland og Ungarn kan tænkes at lave deres eget exit fra unionen, fremgår det af dokumentet.

Den katolske kirkes overhoved mener, at EU kan genvinde sin styrke ved at være åben over for "en kreativ og sund forandring."

- Det vil sige at give mere selvstændighed og mere frihed til lande i Den Europæiske Union, siger pave Frans, der opfordrer til, at man finder en vej for briterne ud af EU.

- Folkets vilje er blevet udtrykt. Vi skal sikre, at befolkningen i Storbritannien er i en god tilstand, ligesom vi skal sikre, at Europas befolkninger kan leve i fredelig sameksistens, siger paven.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.