Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pave Frans satte tilskuerrekord under kæmpe messe

Den populære pave sluttede søndag sin rejse i Asien med en rekordstor udendørs messe for seks-syv millioner mennesker i Filippinerne.

Pave Frans, iført en gul poncho i den silende regn, hilser på de rekordmange fremmødte i Manila i Filippinerne.
Pave Frans, iført en gul poncho i den silende regn, hilser på de rekordmange fremmødte i Manila i Filippinerne.

Trods vejrguderne dikterede silende regn var seks-syv millioner mennesker søndag mødt op for at se og høre Pave Frans i Filippinernes hovedstad Manila. Det er det største antal tilskuere nogensinde til en pavelig begivenhed, skriver Reuters.

»Vi er selvfølgelig ikke i stand til at tælle alle disse mennesker, men vi tror, det er sandt. Vi tror, dette er den største begivenhed i pavernes historie,« siger Vatikanets talsmand, fader Federico Lombardi.

Tilbage i 1995 tiltrak Pave John Paul op imod fem millioner mennesker det samme sted.

Pave Frans var iklædt en gennemsigtig gul poncho over sin hvide præstekjole, da han blev kørt igennem menneskemængden i sin »pavemobil«, en ombygget Jeepney, der er baseret på et amerikansk militærkøretøj fra Anden Verdenskrig, og som er et populært transportmiddel i Filippinerne.

Paven stoppede mange gange på sin rute for at kysse børn og velsigne religiøse statuer. Messen varede i tre timer, og flere af indbyggerne i Asiens eneste overvejende katolske land havde ventet hele natten på at se paven.

I sin prædiken opfordrede Pave Frans indbyggerne til at kæmpe imod sociale strukturer, som bevarer fattigdom, uvidenhed og korruption. Et tema, han også dvælede ved, da han talte med præsident Benigno Aquino fredag.

Derudover kom meget af pavens tale til at handle om børns lidelser, da han først på dagen var blevet stillet spørgsmål af en 12-årig pige, der selv var blevet forladt af sine forældre.

»Jeg opfordrer jer alle til at spørge jer selv: Har jeg lært at græde, når jeg ser et sultent barn, et barn på gaden, der er misbruger, et hjemløst barn, et efterladt barn, et misbrugt barn, et barn, som samfundet bruger som slave?« spurgte Paven.

Ifølge FN lever omkring 1,2 millioner børn på gaden i Filippinerne, og omkring en tredjedel af Filippinernes indbyggere lever i slumkvarterer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.