Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pave Frans deltager i Ted Talk

Pave Frans har deltaget i den populære videokonference, TED Talk, hvor han opfordrer magthavere til at være ydmyge.

Pave Frans har for første gang deltaget i en international konference. Det skete på den årlige Ted Talk-konference, hvor paven til publikums overraskelse dukkede op på storskærm i en videooptagelse, hvori han blandt andet opfordrede verdens ledere til at være ydmyge.

»Tillad mig at sige det højt og tydeligt: jo mere magtfuld du er, jo mere vil dine handlinger påvirke andre, og du er derfor desto mere forpligtiget til at opføre dig ydmygt. Hvis ikke, vil din magt ødelægge dig, og du vil ødelægge andre,« siger pave Frans.

Videoen er optaget i Vatikanet og blev tirsdag vist i Vancouver i Canada, hvor TED-konferencen fandt sted. Arrangørerne havde hemmeligholdt, at paven ville deltage.

TED Talks er et populært videoforedragsmedie. Medieorganisationen TED arrangerer foredrag på højst 18 minutters varighed under sloganet »ideas worth spreading.« Emnerne spænder bredt fra videnskab til kultur, og foredragsholderne, som skal præsentere deres ideer på en innovativ og indlevende måde, tæller blandt andre videnskabsfolk, innovatører og politikere. Tidligere har Bono, Bill Clinton og Googles grundlæggere talt. Foredragene bliver delt online, så de er tilgængelige for alle.

I den 18 minutter lange video taler paven på italiensk om ydmyghed og blidhed, og han fokuserer blandt andet på migranter. Han fortæller, at han selv stammer fra en migrantfamilie, der udvandrede fra Italien til Argentina.

»Min far og mine bedsteforældre rejste som mange andre italienere til Argentina og mødte dem, der ingenting har. Jeg kunne meget vel være endt blandt de mennesker, der i dag er blevet »kasseret.« Og derfor spørger jeg altid mig selv: Hvorfor dem og ikke mig?«

»Jeg ville elske, hvis denne konference kunne hjælpe til at minde os om, at vi alle har brug for hinanden, at ingen af os er en ø, og at vi kun kan bygge fremtiden ved alle at stå sammen.«

I videoen genfortæller paven også den bibelske historie om den barmhjertige samaritaner og opfordrer til, at mennesker hjælper hinanden med at huske, at vores næste ikke er en statistik, men et menneskeligt ansigt, som kan hjælpes.

»Menneskehedens fremtid er ikke udelukkende i politikernes, ledernes og de store firmaers hænder. Jo, de bærer et enormt ansvar. Men fremtiden er mest i hænderne på de mennesker, der anerkender deres næste som et »du« og dem selv som et »os.«

TED Talks er en non-profit organisation. De første videoer blev delt online i 2006, og i 2012 kunne TED Talks fejre, at organisationens videoer var blevet set mere end en milliard gange. De 20 mest populære videoer tæller blandt andet den svenske statistiker Hans Rosling, forfatteren Elizabeth Gilbert og tryllekunstneren David Blaine.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.