Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Partihop i Sverige: Borgerlig skifter til Sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, ser rekruttering af Charlie Weimers som en af de hidtil største.

SD-lederen, Jimmie Åkesson (th.) betegner rekrutteringen af Charlie Weimers (tv.) som en af de største hidtil og kalder Weimers for en af de mest betydningsfulde konservative profiler i landet.
SD-lederen, Jimmie Åkesson (th.) betegner rekrutteringen af Charlie Weimers (tv.) som en af de største hidtil og kalder Weimers for en af de mest betydningsfulde konservative profiler i landet.

Tre dage før valget i Sverige har Sverigedemokraterna (SD) hvervet et kendt medlem af Kristdemokraterna (KD), Charlie Weimers, som er tidligere leder af Kristdemokraternas (KD) ungdomsparti.

I et længere indlæg på Facebook skriver Weimers, hvorfor han søger over i SD. Han mener, at Sverige er truet af islamisme, og han ønsker at standse al indvandring til Sverige, som ikke er arbejdsindvandring.

»Når jeg i 2050 ser mine børn og endnu ufødte børnebørn i øjnene, vil jeg kunne rette ryggen og sige, at jeg gjorde alt, hvad der stod i min magt for at bevare Sverige som et af verdens bedste lande at bo i.«

»Derfor forlader jeg i dag KD og søger medlemskab hos SD,« skriver han.

SD-lederen, Jimmie Åkesson betegner rekrutteringen af Charlie Weimers som en af de største hidtil og kalder Weimers for en af de mest betydningsfulde konservative profiler i landet.

»Flere og flere begynder at forstå det. Derfor begynder flere og flere fra andre partier at søge over til os,« siger han.

KD har nu travlt med at nedlægge alle de poster og opgaver, som Weimers har haft i partiet, samtidig med at det forsøger at nedtone betydningen af det opsigtsvækkende partiskifte.

»Sverigedemokraterna forsøger at få dette til at fremstå som en stor ting, men Charlie Weimers har ikke haft nogen rolle i partiet på landsplan,« siger Martin Kits, der er fungerende pressechef for KD's partileder, Ebba Busch Thor.

Den 35-årige Weimers har indtil nu arbejdet som stabschef i Bruxelles for KD's EU-parlamentariker Lars Adaktusson. Han har også været politisk rådgiver for den tidligere socialminister Göran Hägglund.

Han var leder af Kristdemokraternas ungdomsparti KDU i årene 2008-2011.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.