Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Parlamentsmedlem: Timosjenko mishandles i fængslet

Ukraines tidligere premierminister, Julia Timosjenko, »mishandles« i det fængsel, hvor hun afsoner en dom for magtmisbrug, siger et tjekkisk medlem af Europa-Parlamentet, der for nylig besøgte hende.

Ukraines oppositionsleder og tidligere premierminister Julia Timosjenko, der sidder fængslet.
Ukraines oppositionsleder og tidligere premierminister Julia Timosjenko, der sidder fængslet.

Den forhenværende ukrainske premierminister Julia Timosjenko bliver »plaget og mishandlet« i Lukyanivska-fængslet i Kiev, lyder det fra den lægeuddannede, tjekkiske politiker Zuzana Roithova.

Hun besøgte Timosjenko i fængslet søndag og skal udarbejde en rapport om hendes helbred til Europa-Parlamentet, som Roithova er medlem af.

- Jeg deler nu i langt højere grad hendes families bekymring om, at hun muligvis udsættes for giftige stoffer, som skal få hende til at underordne sig regimet. Hun bliver virkelig plaget og mishandlet, siger Roithova til det tjekkiske nyhedsbureau CTK.

Timosjenkos advokat har ikke kommenteret påstanden om, at den tidligere premierminister, der ledte den ukrainske regering i 2005 og igen fra 2007 til 2010, måske bliver udsat for »giftige stoffer«, der skal gøre hende til en mere medgørlig fange.

I januar hævdede nogle af Timosjenkos støtter, at hun fik det dårligt og besvimede efter at have taget medicin mod en forkølelse, der var ordineret af en fængselslæge.

Tirsdag aften sagde Roithova til en tjekkisk TV-kanal, at hun har foreslået en analyse af Timosjenkos urin og hår for at blive klogere på hendes fysiske tilstand.

- Undersøgelsen vil forhåbentlig forhindre, at hun ender på samme måde som Viktor Jusjtjenko, tilføjer Roithova ifølge CTK.

Jusjtjenko, der var en af Timosjenkos nære allierede under Den Orange Revolution i 2004, blev ifølge sine støtter forgiftet med dioxin af russiske agenter samme år.

For fire måneder siden blev Timosjenko idømt syv års fængsel for magtmisbrug i forbindelse med en gasaftale med Rusland i 2009. Den tidligere premierminister blev kendt skyldig i at have overskredet sine beføjelser og ulovligt at have presset en gaskontrakt med Rusland igennem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.