Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paris vil sagsøge mediegigant: Byens ære er blevet skadet

Paris' borgmester, Anne Hidalgo, er sur på amerikanske Fox News. Et søgsmål er på vej for at have krænket Paris' ære.
Paris' borgmester, Anne Hidalgo, er sur på amerikanske Fox News. Et søgsmål er på vej for at have krænket Paris' ære.

Nyhedsstationer kan ikke vide sig sikre med at sige hvad som helst om byernes by Paris. Det må den amerikanske tv-station Fox News sande, efter den i flere tilfælde har påstået, at områder i Paris og i England var lukket land for ikke-muslimer.

I hvert fald har Paris' borgmester Anne Hidalgo tirsdag fortalt CNN, at hun har tænkt sig at sagsøge Fox News på vegne af Frankrigs hovedstad.

»Paris' image er blevet skadet, og Paris' ære er blevet skadet. Når vi bliver fornærmet, så mener jeg, at vi bliver nødt til at føre en sag. Jeg tror, vi bliver nødt til at gå til domstolene for få disse ord fjernet,« fortalte Anne Hidalgo i et interview med amerikanske CNN.

Hen over weekenden har den højreorienterede TV-station Fox News flere sagt undskyldt til det franske og det engelske folk. Fire gange har tv-stationen nemlig sagt, at der i flere europæiske byer var særlige områder, hvor ikke-muslimer simpelthen ikke kunne færdes uden at måtte frygte for deres sikkerhed.

De fejlagtige oplysninger fik Englands permierminister David Cameron til at tale imod oplysningerne om lukkede, muslimske områder.

Påstandene var blevet fremsat af gæster i flere forskellige Fox News-programmer. Blandt andet citerede en gæst en undersøgelse, der viste, at 69 pct. af Frankrigs muslimer støtter Islamisk Stat.

Men den påstand måtte TV-stationen siden dementere.

Undersøgelsen var ikke troværdig, og den skulle ikke være brugt eller refereret til, fortalte en Fox-vært.

Og tv-værten Julie Banderes, der havde interviewet gæsten, kom selv på skærmen med en rettelse og en undskyldning.

»I løbet af den sidste uge har vi lavet nogle beklagelige fejl angående den muslimske befolkning i Europa - især angående England og Frankrig,« sagde hun ifølge CNN, hvorefter hun trak samtlige påstande om lukkede, muslimske områder tilbage.

»Vi beklager på det dybeste fejlene og undskylder til alle, der måtte føle sig stødt - inklusiv Frankrigs og Englands folk,« sluttede Julie Banderas.

Men undskyldningen har altså ikke været nok for den parisiske borgmester, Anne Hidalgo, der nu vil sagsøge TV-stationerne. De nærmere detaljer kom ikke frem i interviewet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.